ГЕРБ попариха реформаторите: Рано е да се говори за мнозинства

ГЕРБ не каза "да" Реформаторския блок за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, но без участието на политически лица. Това стана ясно след повече от два часа и половина разговори в Министерския съвет между ръководствата на двете политически формации.

ГЕРБ са застанали на категоричната позиция, че все още не е връчен мандат на втората политическа сила БСП, нито на третата и по тази причина е рано  да се водят консултации за мнозинство. Това стана ясно от изявленията на Петър Москов и Менда Стоянова.

От гледна точка на решението на Реформаторския блок да търси възможности, да се увери в наличието или липсата на възможност за реформаторско мнозинство в този парламент от страна на ГЕРБ имаме ясната заявка,че в разговори за бъдещо мнозинство и евентуално продължаване на реформаторските усилия можем да влезем по същество само след фактическо връчване на мандат на следващата политическа сила след БСП", каза Москов.

Двете политически сили ще продължат разговорите след  връчването на мандата, но потвърдиха волята си, че са готови да отидат на предсрочни избори.

Менда Стоянова поясни, че ГЕРБ не приемат варианта за експертен кабинет и не са говорил за министри с РБ, защото Реформаторите не били като Патриотите - предварително да редят кабинети. Това не е сериозно, коментира тя.

От ГЕРБ отново призоваха новоизбрания президент Румен Радев да си влезе в отговорностите, защото щяло да бъде смешно президентът Росен Плевнелиев да прави кабинет за 10 дни.

Източник: Канал 3

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика