Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

ГЕРБ прави бърза писта за 17 закона

Опозицията саботира работата на парламента с привидна дейност, обявиха управляващите

Концесиите пак в парламента

Ударно внасяне и гласуване на 17 законопроекта подготвя парламентарната група на ГЕРБ. Причината е, че България, като страна от ЕС е пред наказателни процедури от Европейската комисия, тъй като Народното събрание закъснява с транспонирането на европейското законодателство. “Опозицията в лицето на БСП още в 43 НС буквално саботираше приемането им. И в 44 НС депутатите на социалистическата партия отново продължават с привидната си законодателна дейност”, заяви пред “Труд” председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ). Той и експертите на управляващото мнозинство работят по промени в Наказателния кодекс, с които изрично да се регламентира защитата на еврото от фалшификации. Без значение, че в наказателния ни закон има текстове срещу фалшифицирането на валута, трябва да бъдат въведени и специални такива за единната европейска – еврото. Пак според изискванията на европейското законодателство България трябва да има работещи текстове за колективната организация на управление на авторските права.

Само преди ден БСП обвини ГЕРБ, че в парламента няма законодателна дейност, а управляващите внасят стари законопроекти. Сред най-фрапиращите случаи на забавяне на уеднаквяване на текстовете с рамката на Брюксел е законът за концесиите, който ще бъде внесен отново в парламента. Както е известно, след окончателното му гласуване в края на предишното Народно събрание президентът Румен Радев наложи вето. Данаил Кирилов днес отново припомни, че сроковете за прилагане на европейското законодателство са вече твърде скъсени. И отново повтори, че с президентското вето от февруари при липсата на действащо Народно събрание тогава законът отново се връща на стартовата права. Гласуваните вече веднъж, но спрени от президентската институция текстове, въвеждаха и нови правила за обществените поръчки.

Заради риска България да бъде изправена пред наказателна процедура лично председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е провел разговори с представителите на останалите партии в Народното събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. В средата на снимката – създателката на законите – юристът-законотворец Цвета Караянчева. Тя прави законите в едно малко градче, до преди 139 г. именувано Пашакьой, в пределите на Османската империя, от 1878 г. свободно , а от 1934 г. наречено Болярово. Носи ги в София в дамската си чанта за 400 евро, а там ги поема Д.Кирилов и ги дава за разглеждане от Законотворческата (Законодателната) комисия. Руската държава в лицето на нейния президент няма претенции към авторството на тези закони. И Гьорге Иванов не се напъва да ги обяви за македонски – мнението му е ,че не струват…

  2. „Управляващите обвиниха опозицията… “
    то па едни управляващи тая цвета караянчева прилича на домакин на студентски стол от времето на социализма.Така и говори.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.