„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

ГЕРБ предлагат Румен Радев да удължи живота на сегашния парламент

Снимка: Архив

ГЕРБ предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашното НС, за да може да бъдат разгледани предложенията от референдума. “Резултатите от референдума остават основен приоритет за парламента преди предсрочния вот”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по БНР.

Той коментира обвиненията от страна на левицата, че правителството си прави пиар на фона на усложнената зимна обстановка и търси политически дивиденти заради предстоящите предсрочни избори, като заяви:

“Аз мога да кажа, че ако държавата не беше предприела всички тези стъпки и тези мерки, които виждаме всички ние ежедневно в последните дни, тогава щяхме да бъдем обвинени, че точно правителството е абдикирало от ангажиментите и проблемите, които има пред държавата и решаването на тези сложни проблеми, които имаме днес с тази усложнена зимна обстановка.”

Цветанов каза също, че оценява опитите за политизиране на зимното бедствие като част от очакваната риторика на опозицията:

“Така че, от тази гледна точка, това ще бъде нормалната политическа риторика, която очаквам от нашите политически опоненти, защото те не предлагат решение. Те не са и предлагали и до настоящия момент, дори когато са управлявали, дори когато са били в опозиция, така че тяхната единствена цел е да има фалшиви новини, да има дискредитиране на политическия опонент и колкото е възможно повече тази информация да стигне до повече български граждани. ”

Цветанов заяви, че във времето преди предсрочните парламентарни избори, Народното събрание трябва да се съсредоточи само върху законопроекти, за които  е постигнат консенсус:

“Разбира се, че действията, които трябва да бъдат предприети от парламента в оставащите няколко седмици, това е по теми, които могат да имат абсолютно пълен политически консенсус и точно тук искам да споделя, че при това многообразие от партии, което имаше в 43-ия парламент, ние успяхме да постигнем действително един консенсус при взимането на важни национални решения. Ако в момента има някакво противопоставяне или политически популистки изказвания, които по никакъв начин не кореспондират с устойчивото правене на политики, аз смятам, че е по-добре да не се предприемат такива действия. ”

Цветан Цветанов открои като основен приоритет за парламента темата за мажоритарното гласуване, съобразно резултатите от проведения национален референдум.  Според него антикорупционният закон също може да намери подкрепа и да бъде приет от настоящото Народно събрание:

“Що се касае до приоритети, които могат да бъдат реализирани, аз смятам, че антикорупционното законодателство, по което вече има, така, един изцяло пълен консенсус между партиите, които формираме парламентарното мнозинство, смятам, че тук можем да вървим към реализиране и гледане на второ четене в пленарна зала и също така, според мен, трябва да изведем един друг много важен приоритет в законодателството, а това е решението, което трябва да има българския парламент относно проведения референдум. ”

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ каза, че предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашния парламент, за да може да бъдат разгледани предложенията от референдума.

“Президентът може тук да играе съществена роля, дори да удължи мандата на този парламент до приемането на изборно законодателство, което да кореспондира с това, което беше казано на референдума… Над 2 милиона и половина български граждани казаха, че искат мажоритарна система. От тази гледна точка смятам, че това е един от важните приоритети, които трябва да бъдат реализирани в оставащите няколко седмици. Ако действително няма политически консенсус, поне да знаем кои са тези, които не желаят да се съобразят с тези над 2 милиона и половина български граждани.”

На 20 януари ще има национален форум на структурите на ГЕРБ, на който ще бъде представен анализ на слабостите и добрите страни в президентската кампания и ще бъдат набелязани стъпки за подобряване в организационен план за провеждането на предстоящата кампания за парламентарните избори, информира още  Цветан Цветанов:

“Ще може действително да си кажем много неща, да споделим възможностите за подобряване на работата си и да се мобилизираме да работим само и единствено водени от това, че трябва действително да запазим тази стабилност, която успяхме да създадем през последните 2 години”.

Цветанов открои като основно постижение на кабинета и това, че има излишък в държавния бюджет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Свинефермата герб и крадеца бойко ще загубят много пари, ако Радев разпусне парламента. Искат просто да продължат да крадат. Референдума не е задължителен и не е аргумент.

  1. ,— ИЗБОРИТЕ СА НЕИЗБЕЖНИ И НАСЪЩНИ ….НОООООО ВРЕМЕТО Е РАЗДЕЛНО— А ДЪЛБОКОМЪДРЕНИЯТ, ЩЕ ПОМЪДРЕЕ ЛИ НАИСТИНА НАЙ ПОСЛЕ и ще му щракне ли пипето , да спре най после да избира и овластява тези доказали се, като негодници КОМУНИСТИ-ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ, ТУРЦИ, ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ И ТЕХНИТЕ АВЕРИ Цв КЪНЧЕВЦИ, бат САЛЕВЦИ, СИДЕРОВЦИ, БАРЕКОВЦИ ..—-ДИЛЕМАТА Е ОЧЕВАДНА——ИЛИ ТЕЗИ—-ИЛИ ГЕРБ ——просто друга алтернатива не съществува .. КАКВИТО И ПРОСТАЩИНИ ДА СЕ СИПЯТ ПО АДРЕС НА Б,БОРИСОВ, , по-полезен, по-умен, по-толерантен, търпелив,по- уникален и запомнящ се Политик, Премиер, Водач,даващ всичко от себе си, правещ всичко по силите си България не е имала през всичките си години на своята най-нова, демократична история.Оценено от милиони български граждани–показано в 10 последователни избори , оценено от цивилизовани ЕВРОПА И СВЕТА ..ОТ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ ОТ НАЙ ВИСОКО ЕСТЕСТВО…..
   Това са фактите и никой по никакъв начин не може да ги оспори!
   Всички злословия по негов адрес са плод на целенасочена пропаганда, целяща отклоняването на България от пътя и към Европейските и световни, общочовешки ценности.Сърцето си е изтръгнал от гърдите, за да освети пътя на страната ни към европейските ценности …..а кои не го харесвате ??? Комунисти негодници,разни победени на изборите, разни цапардосани престъпници,корумпирани олигарси и правите всичко възможно-да стъпчите това горящо сърце …..
   Успех на нашия Премиер!
   Има нашата подкрепа!—–И МИЛИОНИТЕ СВЕСТНИ ТРЯБВА ДА ГО ИЗБИРАМЕ ПАК, И ПАК, И ПАК .

   1. Бойко Борисов е откровен крадец. При него цената за магистралите станаха по-скъпи от тези в Норвегия, а преди него можете да видите, че АМ Тракия се строеше за 1,5 млн. лева, а благодарение на бойко станаха 8-10 млн. евро за км. 2/3 от външния дълг на България натрупа пак Бойко Борисов, а парите ги няма, открадна ги а аверите си. 2009 дойде на власт като излъга народа, че заплатите ще станат 2000 лева, а забогатяха само бойко и аверите му. 2009 наследи 9 млрд. Фискален резерв, 3,7 млрд. резерв в НЗОК и 2,5 млрд. Сребърен фонд, 2013 подаде оставка и след него имаше само 1,5 млрд. във Фискалния резерв, а по закон той трябва да е много повече. За последните две години увеличи външния дълг на България с 24 млрд. лева, а обяви нагло, че целия външен дълг е 21 млрд. Борисов говореше за някакъв излишък в бюджета 3 млрд, за някакви 3 млрд от контрабанда, но в бюджета такива пари няма, това дето го броеше излишък е от изтеглените кредити, но и тях открадна декември месец с аверите си. Предложи да построи 2 км тунел в Кресненското дефиле за 250 млн. , а в Норвегия за същата сума е построен тунел 14 км. Няма да вземем под внимание заплати , данъци и цени в Норвегия, защото ако ги сметнем с точност разликата няма да е само 7 пъти, а 14 пъти. Спря Южен поток и се похвали на всеослушание, че е спрял 3 енергийни проекта, за да докаже колко е лоялен на САЩ, това е национално предателство, за което трябва да бъде осъден, но той продажната си политика я представя като героизъм за който Крали Марко да му завиди. Списъка на злото от Бойко Борисов и айдуците му е безкраен за периода от 2009 до сега.

    1. За пословичната наглост и арогантност на КОМУНИСТИТЕ-ТЕРОРИСТИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА СТРАНАТА НИ, ЧЕНГЕТА РАЗНИ,ДОГАНОВЦИТЕ , МЕСТАНОВЦИТЕ, СИДЕРОВЦИТЕ, БАРЕКОВЦИТЕ, БАТ-САЛЕВЦИТЕ, ЦВКЪНЧЕВЦИТЕ,КОСТОВЦИТЕ,СУЛЬО И ПУЛЬО-ПРОТЕГНАЛИ КИРЛИВИ РЪЦЕ ДА ЗАГРАБЯТ ВЛАСТТА сме си виновни ние ,имащи се,парадиращите , че сме нормални БЪЛГАРИ а на избори се държим–в голямо мнозинство, като най върлите врагове на същата тази България и не стига, че сме разединени на около 400 партии, ами и не отиваме да гласуваме —щото сме големи хитряги и все отмъщаваме с отрицанието си на хееее-там някого -щото щял да стане-нещо по-вече от нас . И го ,, накривяваме “. ! ! А на кого ????? И после ???? И ТЕ СА ТАМ ГОРЕ -НА ВЪРХА -с голямо самочувствие, НАГЛОСТ , АРОГАНТНОСТ И НАХАЛСТВО и ни ,, натриват по мордите “….. И така-избори след избори—години след години …… ХЕЙ ДЪЛБОКОМЪДРЕНИ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, ДО КОГА ???????

 2. Като искате да го избирате пак, и пак, и пак, защо тогава го свалят пак, и пак, и пак. Даже сам се сваля. А? Докога ще съществуват такива боклуци?

 3. Напълно се съгласявам с коментарите, че тези днес са изключителни боклуци, но за да са там, вината е само и единствено в нас ! Затова е много важно хората влизащи в парламента и представляващи всеки от нас, да са избрани от нас и поне донякъде познати. Задължително да се въведе поискания от народа мажоритарен вот ! В този смисъл мисля че Цвъки е прав да иска удължаване живота на тези депутати, ако ще приемат резултата от Референдума. Обаче, аз не му вярвам, защото в досегашния си политически живот е лъгал много. Може би най-добре е да се измитат всички !

  1. На цвъки не вярваш, но на Румен Радев вероятно вярваш, нали? Ако президентът Радев удължи живота на това народно събрание С УСЛОВИЕТО – да се приеме решение по референдума няма как да се излъже, защото в крайна сметка президентът може във всеки един момент ПО КОНСТИТУЦИЯ да разпусне народното събрание и да обяви нови избори. Та кажи си сега искаш ли решение по казуса или не, вместо витиевато да плюеш по дефолт!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.