ГЕРБ представи предложенията си за членове на ВСС

Групата на ГЕРБ представи своите предложения за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота на брифинг в Народното събрание

Кандидатурите бяха представени и аргументирани от председателя на Правната комисия Даниал Кирилов.

За членове на Съдийската колегия на ВСС предлагат Боян Магдалинчев – заместник-председател и ръководител на Втора колегия на Върховния административен съд и Вероника Имова – съдия във Върховния касационен съд.

За членове на Прокурорската колегия са предложени прокурор Калина Кючукова – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и прокурор Гергана Мутафова – ръководител на Районна прокуратура – Асеновград.

„Припомняме, че преди няколко дни нашият колега, народният представител Георги Марков внесе кандидатурата на Мирослав Джеров. Неговите книжа и документи са качени на сайта. Видима са за всички. Ние подкрепяме и кандидатурата, предложена от Георги Марков”, заяви Данаил Кирилов.

„В резултат на обсъждане, селекция, коментари и анализи смятаме, че сме подбрали юристи с безупречна репутация и огромен професионален опит”, аргументира се Кирилов. Той обяви, че ако те бъдат избрани, ще допринесат за развитието на този орган.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.