ГЕРБ: Призоваваме всички ученици да бъдат върнати още утре в клас (ВИДЕО)

Това правителство показва, че образованието не му е никакъв приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета - 0 лв. и на последно място. Да ни е честита тази промяна. Образованието е задължително за всяка възраст, независимо от родителите. Правителството поставиха родителите да решават. Това заяви бившият министър на образованието Красимир Вълчев по време на брифинг на представители на ГЕРБ, като призова от името на партията всички ученици да бъдат върнати още утре в клас.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/273546258087786

"Сегашната ситуация вследствие на сегашното ръководство на МОН. Министърът на образованието трябва да защитава правото на образование", посочи още той.

"За разлика от началото на пандемията, вече има щадящи тестове. Нямаме отговорна власт. Направихме така, че учителите да бъдат втора приоритетна група след лекарите. Правото на образование е важно, очевидно това не го смятат от служебното правителство", заяви Вълчев.

"Психическите проблеми и обездвижването ще са част от проблемите, които се създават за децата, останали у дома на дистанционно обучение. Обучението в електронан среда е ефективно не повече от 2-3 седмици, защото статистики показват, че след това учениците губят мотивация за учене, а по-малките не могат да си създадат и умения да учат", обясни той.

"Изборите минаха, призоваваме двамата министри да върнат всички ученици в клас без тестове, а щом има тестове да започнат да ги прилагат", добави Вълчев. От партията попитаха още министрите защо децата и студентите могат да посещават мол, кафенета и фитнеси, но не могат да ходят на училище и университет.

"Да жертваш децата, защото не можеш да си разпределиш комисионните, е най-тревожещо в последните месеци. Българските деца имат право на образование. Мерките очевидно нямат никакъв ефект в последните месеци и тези тестове, които сега идват и никой не може да каже кога идват и как ще се организират, оставяме да се разбират двамата министри (на образованието и здравния министър - бел. ред.)", посочи Тома Биков от ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика