ГЕРБ свали доверието си от кмета на Гърмен, оттегли зам.-кмета си

Община Гърмен остана без заместник-кмет, след като ГЕРБ оттегли Величка Цветкова от екипа на управника Минка Капитанова.

Това стана след като кметицата Капитанова премина в редиците на ДПС.

„Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че общината се е избавила от лошите управленски политики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години, това се казва в декларация на ГЕРБ по повод случващото се в община Гърмен.

„ Остро бе осъдено поведението на кмета, която си позволи да използва получените от МС допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ГЕРБ.

Политическите уволнения и репресивни мерки спрямо наши съветници, членове и симпатизанти от страна на кмета и общинските съветници от ДПС бяха определени като действия от минали времена и епохи, които не кореспондират с демократичните идеи на ЕС, част от който е и община Гърмен.

Затова Общинското ръководство на ГЕРБ реши да оттегли от поста заместник кмет Величка Цветкова, която е член на ГЕРБ, се посочва още в декларацията.

Минка Капитанова бе избрана за кмет на балотажа през 2015 година с гласовете на ГЕРБ. Тогава тя спечели изборите като независим кандидат срещу Ахмед Башев, който бе подкрепен от ДПС. Сега обаче Капитанова отново се върна в редиците на ДПС и това разгневи доскорошните й политически партньори.

Коментари

Задължително поле