Правим с Китай евтини автобуси на ток

Извергът от хотела: „Трябваше да го направя“ Забил ножица в окото на жертвата, защото се подразнил, че е останало отворено

БАБХ проверява случая с хранително натравяне на ученици от Варна

По 300 евро бонус предложи френското правителство на полицаите, мобилизирани за протестите на „жълтите жилетки“

Шефът на БАБХ д-р Дамян Илиев: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Франция въвежда данък за технологичните гиганти Кръстен е ГАФА - на Гугъл, Епъл, Фейсбук и Амазон

Градският ученически парламент в Търново дари обувки, дрехи и играчки на детски център Членовете събраха над 3200 лева за благотворителната кауза за малчуганите в с.Ново село

Столичната полиция издирва Стефан Манчев

Шеф на „Герена“: „Левски“ няма да последва съдбата на ЦСКА

Заев и Ципрас с номинация за Нобел за мир (ВИДЕО)

Моуриньо похарчи половин милиард евро

Меси с пета „Златна обувка“

ФИФА въвежда нови правила

„Репортери без граници“ включи Виктория Маринова в годишния списък с най-тежките убийства на журналисти Организацията "все още разследва" разкритото престъпление

НАТО не е установило точна дата за завършване на мисиите си в Афганистан и Косово

ГЕРБ- София: За нас образованието е национален и стратегически приоритет

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Образованието е първи, национален и стратегически приоритет за ПП ГЕРБ, стана ясно по време на среща на кандидатите за народни представители от столичния 25 МИР с директори на детски градини, училища, представители на обществени съвети от районите Надежда, Връбница и Илинден. Снежана Дукова, Анна Александрова, Силвия Селимова, Антония Петрова, Лидия Бучукова, Бойко Вълков, Тодор Тодоров и Лилия Тиркова проведоха дискусия на тема качествено образование. Специални гости бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Татяна Георгиева, координатор на 25 МИР. Среща на тема Образование бе проведена и с кандидатите за народни представители от 23 и 24 МИР в столицата.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ
Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Йорданка Фандъкова подчерта , че предстоят сериозни инвестиции в общо 26 училища и детски градини в трите столични района. Тя благодари за активния социален диалог със синдикалните организации и подчерта, че само по този начин се решават проблемите на столичния град. „Не е важно да се правят просто инвестиции в образователната инфраструктура, всички институции трябва да подкрепят образованието“, каза тя. Според Фандъкова са необходими средства за младите учители и увеличаване на заплатите в сектора, както и целенасочено насърчаване на педагогическите специалности.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ
Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на СБУ Янка Такева акцентира, че не е имало такъв ръст в бюджета за образование, както по време на втория кабинет на Бойко Борисов. Тя припомни, че в края на 2016 г. бяха предоставени допълнителни 223 млн. лева за образование от държавния бюджет. Важно е да има политика за инвестиции в човешкия ресурс в образованието, защото трудът на българския учител заслужава поклон, заяви тя.

Срещата завърши с пожелание предизборната програма на ПП ГЕРБ в сферата на образованието да бъде рамка на следващото управление на партията.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.