ГЕРБ спечели изборите в 9 общини във Варненска област

Управляващата партия ГЕРБ има категорична победа в 9 общини във Варненска област. Техните кандидати спечелиха от раз на 27 октомври в Аврен, Аксаково, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Дългопол и Суворово. В досегашния червен бастион Провадия кметът на БСП Филчо Филев отива на балотаж срещу кандидата за кмет на ГЕРБ Жоро Илчев, който на първи тур има почти двойна преднина. В община Бяла битката ще е между кандидата на ГЕРБ Пеньо Ненов и на СДС Димитър Петров. При обработени над 55 % от протоколите на СИК в областния център Варна води досегашният кмет от ГЕРБ Иван Портних с 50.19%. Далеч зад него остават кандидатът на БСП проф. Анелия Клисарова с 14.01% и на "Възраждане" Костадин Костадинов с 14%.

Според междинните резултати битката в неделя ще има отново за районни кметове на "Одесос" и "Приморски". На косъм все още е балотажът за "Аспарухово" и "Младост", а на първи тур категорично спечели кандидатът на ГЕРБ за район "Вл. Варненчик" Николай Костадинов.

Данните показват, че до урните на 27 октомври отидоха 106 685 избиратели от общо 285 445 с право на глас в община Варна. Избирателната активност беше 37.37% при 45% на местния вот през 2015 г.

Коментари

Задължително поле