ГЕРБ събират подписи за оставката на Валери Жаблянов, депутатите от БСП го защитиха

ПГ на ГЕРБ започва събиране на подписи с искане за оставката на депутата от БСП Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание. Това заяви в декларация от името на групата депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той каза, че Жаблянов системно нарушава правилника на парламента.

"От 5-6 месеца сме свидетели на системно разрушаване на важни политически консенсуси за цялата страна. В това число, договорът за добросъседство с Македония", коментира Биков. По думите му, личното мнение един депутат може да изразява, когато е в залата като депутат, но когато е зам.-председател на Народното събрание, той представлява цялото събрание.

Жельо Бойчев от БСП заяви в отговор, че с темата за оставката на Жаблянов от ГЕРБ се опитват да изместят реални проблеми в българското общество, като например за достъпа на български граждани до медицинска помощ. С опита да ни върнете назад в историята се опитвате да избягате от този дебат, обърна се той към управляващите. Бойчев цитира писмо на управителя на НЗОК до Народното събрание, в което се посочва, че има нужда от актуализация на бюджета на касата със 140 млн. лв. Разбирам, че ще бягате от този дебат, защото носите отговорност за състоянието на здравната система, но няма да ви позволим, каза Бойчев.

Колегата му от БСП Славчо Велков предупреди министъра на здравеопазването да не заплашва "един български професор" и да не му иска оставката. Вчера е бил заплашен проф. Плочев, допълни Велков.

Коментари

Задължително поле