ГЕРБ с „кърваво писмо“ срещу Радан Кънев

Радан Кънев е категорично „против“ реформаторите да подкрепят кандидата на ГЕРБ за президент.

Членове и симпатизанти на ГЕРБ разпратиха до медиите Отворено писмо с призив „Стига трикове, Радан Кънев“.

Писмото е в отговор на разразилата се в последните дни негативна кампания и нападки срещу премиера Бойко Борисов във връзка със срещите му с премиера на Турция Йълдъръм и президента Ердоган от партийни функционери на ДСБ и лично на Радан Кънев.

Хората от партията на Борисов предупреждават шефа на ДСБ: „Толерантността ни се изчерпа.“

„Нямаше да се спираме на неадекватното поведение на един политик с кратка, но богата откъм провали биография, ако това безогледно оплюване и неприкрита омраза към министър-председателя на България не се изостри рязко в критичен за ЕС, Европа и Балканите момент“, се казва още в писмото.

В него Радан Кънев, Атанас Атанасов са наречени безогледни критикари, които са се превърнали в „най-яростните рупори на политическото хейтърство и омраза“. Поведението им точно в този момент може да се определи като „национално безотговорно”, граничещо с национално предателство, твърдят от ГЕРБ. И допълват, че дори най-яростната лява опозиция не си позволява да премине границите на подобно агресивно поведение и „анти” реторика. „Дори и бившите комунисти не използват ситуацията за теснопартийните си цели и предизборна пропаганда“, пишат партийците.

Коментари

Задължително поле