Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Германия и Франция искат допълнителни мерки срещу Русия

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Поезия и графикатура в едно цяло Уникална книга представиха поетът Георги Константинов и художникът Иван Газдов

Румен Радев: Ценим приноса на Алжир за стабилизиране на Северна Африка

Роднина на Путин стана зам.-председател на “Газпром”

Кметове със статуетки от „Искам бебе“ Има одобрени близо 4000 заявления за помощ

С приложение пестим от SMS-и за паркиране Чужденците вече могат лесно да си плащат за синя зона

Огнян Златев: Срещата между ЕС и Турция във Варна е важна и за двете страни

Герджиков: Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България

Снимка: Пламен Стоименов

Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков пред БНР.

„Едно от нещата, с които се гордея, е готово постановление, което в момента е в съгласувателна процедура, с което се намалява фискалната тежест върху бизнеса. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции, едни скрити данъци. Това ще бъде една свежа глътка въздух особено за дребния и средния бизнес, тъй като действително там се реализираха едни приходи не съвсем коректно. В момента една работна група прави нещо също много полезно за намаляване на бюрократичните пречки. За да не трябва да обикаляте от гише на гише като цветарка за едно нещо, а просто с едно подаване на заявление в една служба, да е задължение на държавната администрация да извърши всичко необходимо и накрая да получите резултата, към който се стремите“, каза още проф. Герджиков.

Служебният премиер съобщи, че е получил сигнали за нарушения при изпълнение на Националната програма за саниране. „Става дума за злоупотреба с парични средства. изключително некачествени материали се влагат на завишени цени. За всичко това ще бъдат сезирани съответните органи“, посочи той. Проф. Герджиков съобщи, че се работи по сигналите за купуване на гласове.

„Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат всяка седмица какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни – да направим едни честни и прозрачни демократични избори доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани. Превантивната дейност вече е налице. Важното е да се създаде обстановка на нетърпимост към такива изключително зловредни и срамящи България практики“, коментира той. Според него основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично.

„Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували – това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася – това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите“, допълни проф. Герджиков. „Защо смятате, че е нещо нередно да бъде назначен началник на Генералния щаб при положение, че към момента нямаше такъв? Имаше временно изпълняващ длъжността. Да, има смени, никой не е абониран за властта. Тези нови назначения, в сведенията, които имам, те се справят чудесно с работата си“, каза проф. Герджиков във връзка с промените по високите етажи на властта. Той коментира и евентуалното влизане на България в еврозоната.

„Това са само едни предварителни проучвания. Ангажирах доста експерти. Самият факт, че се повдига този въпрос, той е много ценен. В тази дискусия ще се види кога ние бихме могли евентуално да потърсим тази политическа протекция от европейските страни, за да може да подадем нашата молба за влизане в еврозоната. Не е амбиция това да стане до края на този кратък мандат. Просто се повдига един въпрос, който трябва да се дискутира и трябва да се намери точното решение в един следващ момент“, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. V prevenziata osven neturpimost triabva i sanktzia. Napravete ukaz sas sanktzii za pokupka na glasove – sankzii za litzata, praveshti sdelkata – i ot dvete strani, i za partiata, napr. na partia s kupuvach na glasove se otnemat 10 000 glasa. Imate i pravo, i vuzmojnost za takuv ukaz-naredba na Ministerskia suvet, G-n Premier. Ostava smelostta.

    Izvinete za latinitza.

  2. ТАКА КАКТО СЕ ПРАВЯТ МЕРОПРИЯТИЯТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО , СТАВА ЯСНО ЧЕ СЕ ТЪРСЯТ И СЕ РОВЯТ КАКВИТО И ДА БИЛО ” НАРУШЕНИЯ ” В БОРБАТА С ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ .ДОСЕГА ОСВЕН УВОЛНЕНИЯ НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА НИЩО СЪЩЕСТВЕНО , ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ И СТОЯЩИТЕ ЗАД ТЯХ .МАЛКО ЗАПРИЛИЧВА НА ХУБАВАТА ТУРСКА ДУМА ……КЪОРФИШЕК .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.