Герджиков: Взети са мерки Турция да не се намесва в изборите

Взети са мерки срещу това Турция да не се намесва в изборния процес на България. Това каза пред журналисти служебният министър-председател Огнян Герджиков, който пристигна в СУ „Св. Климент Охридски“, за да вземе участие в церемонията по повод 10 години от създаването на административните съдилища в България.

На въпрос дали има опасност Турция да се намеси в изборния ни процес на 26 март, Герджиков отговори: „Какво значи да има опасност? Има някакви опити, които на нас не ни харесват, но те се изчистват. Мерки са взети“.

По повод това, че турски кмет агитира да се гласува за една партия в България, както и да се въведе турският език в страната ни, той посочи, че щом има такива неща, се взимат мерки, това нещо да не продължава.

Междувременно от правителствената информационна служба съобщиха, че министър-председателят е бил разбран погрешно относно кога би излъчил еврокомисар. Герджиков не поставил срок от 10 дни след изборите, а напомнил, че вотът е след 10 дни. Той е казал, че ще излъчи еврокомисар "своевременно".

Точният цитат на изказването е следният:

"С президента Радев стигнахме до следното споразумение – че ако след изборите, след 10 дни, България не съумее да излъчи своевременно правителство, тогава трябва нашето служебно правителство да излъчи еврокомисар и аз поемам отговорността за това."

Коментари

Задължително поле