Герджиков даде двуседмичен срок на министрите да представят доклади за състоянието на ведомствата

В рамките на двуседмичен срок, не повече, искам да ми представите аналитични доклади за състоянието в министерствата. Това каза служебният премиер проф. Огнян Греджиков по време на първото заседание на служебния кабинет.

В началото на заседанието проф. Герджиков поздрави служебните министри. "На добър час и дано Бог е с нас. Официалните церемонии приключиха. Няма да казвам като Чърчил - кръв, пот и сълзи. Няма съмнение, че ни чака много сериозна работа", заяви проф. Герджиков и уточни, че времевият хоризонт пред служебния кабинет е много близък. "Не сме като редовен кабинет с хоризонт 4 години, нашето е бягане на 100 м. Това значи, че стартът е изключителен важен, всяка десета от секундата може да е фатална", допълни той.

"Затова искам да ви призова всички да бъде максимално мобилизирани и организирани. Разчитам, че работата ви ще внушава стабилност и спокойствие в обществото. Нека това, което редица анализатори и политици подчертаха - експертността и професионализма да го защитим. Обещахме в предходните дни да разкрием лошите практики и злоупотреби. Искам да ви помоля в рамките на двуседмичен срок, не повече, да ми представите аналитичните ви доклади за състоянието в поверените ви министерства", каза още служебният премиер и уточни, че очаква и конкретни предложения към тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика