Зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков: Работим за това отбранителна индустрия да се включи в проектите за модернизация на Въоръжените сили

За първи път София събира разделно текстилни отпадъци Правят дизайнерски дрехи от боклук

Николина Ангелкова и Бисер Петков подписаха споразумение за обучение на кадри за туризма

Профилактика на вентилационната система в тунел „Витиня“ спира движението по „Хемус“

Запорирано е имуществото на семейство Арабаджиеви

Мариана Попова роди Екатерина (СНИМКА)

Федерер поиска да играе в дует с Ноле

37-годишен мъж заплаши с убийство екип на Бърза помощ в Пловдив и избяга

Министър-председателят на Косово: Отваряме границата с Албания от Нова година

Каракачанов на Каймакчалан: Никога няма да забравим българските чеда, които загинаха за България

70 души са се разболяли на круизен кораб в Ротердам

Главният прокурор: Да се криминализира дори приготовлението за производство на нелегални цигари

Вижте как Путин стреля със снайперистка карабина на полигона на „Калашников“ (ВИДЕО) 

Паяци обвиха гръцки остров в паяжини (ВИДЕО)

Убийци на таксиметров шофьор искат по-ниски присъди

Герджиков: Крайният егоизъм на БСП попречи Деница Златева да стане министър в правителството на Бойко Борисов

Снимка: Пламен Стоименов

„Всяка настояща позиция е бъдеща бивша. Мандатът на служебното правителство приключва. Това заяви премиерът Огнян Герджиков на пресконференция, обобщаваща работата на служебния кабинет.

Автори на критиките към правителството сте вие медиите. В това ви е силата. Затова ми позволете да представя факти, които вие определяте като добри.

Два бяха приоритетите на служебното правителство – организиране на изборите и подготовката на председателството на България в ЕС, каза Герджиков.

Крайният егоизъм на БСП попречи Деница Златева да стане министър в правителството на Бойко Борисов, подчерта служебният министър-председател.

Той даде думата на своите заместници Стефан Янев и Деница Златева, които в служебния кабинет са отговаряли за  изборите и подготовката на председателството на България в ЕС.

Изборите бяха организирани и проведени в изпълнение на Изборния кодекс. Резултатите всички ги знаете. Тези избори от 26 март т.г. преминаха при много добра организация. Това каза служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев.

„Благодаря на всички министерства и ведомства, които участваха в подготовката и провеждането на изборите. На първо място искам да акцентирам върху дейността на МВР, което създаде перфектна организация в рамките на неговите правомощия, а на второ място на МВнР“, заяви Янев. По думите му за разлика от други години не е имало никакви проблеми в секциите в чужбина.

„По време на Междуведомствения координационен механизъм, той сработи перфектно преди и по време на изборите. Не на последно място искам да отправя благодарност и към представителите на ЦИК, които информираха в съответствие с очакваното“, каза още Стефан Янев.

„Изборите постигнаха това, за което беше създаден и Координационният механизъм – именно провеждането им по такъв начин, така че да не създават впечатление за манипулация и нещо нечестно“, добави вицепремиерът.

Приет е финансов план за председателството на Съвета на ЕС, каза служебният вицепремиер Деница Златева.

„Има изготвен първоначален календар на събитията на председателството. В рамките на мандата одобрихме някои от събитията в 4-те категории. По отношение на раздел „Сигурност“ сме направили всички анализи на човекопотоците от летището до двете сгради – НДК и „Бояна“, и хотелите“, обясни Златева.

По думите ѝ има приет финансов план за председателството. „За тази финансова година разпределихме близо 50 млн. лв., колкото беше и бюджетът, гласуван от миналия състав на Народното събрание. В рамките на мандата на служебния кабинет има две обществени поръчки“, допълни тя.

Златева каза още, че по отношение културната програма, която е била стартирана почти от нула, проектът е почти финализиран, като остава да се съгласува със Столична община.

„Най-вероятно проектът за културната програма ще бъде приет от следващото правителство, поради липса на време на това. Очаква се окончателният вариант на триото да бъде одобрен преди края на юни“, обясни още Деница Златева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.