Герджиков: Засега няма да се излъчва еврокомисар

Снимки: Пламен Стоименов, Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ - Огнян Герджиков участва в тържественото откриване на кампанията по повод тридесетгодишнината на програма „Еразъм“

Засега няма да се излъчва еврокомисар, но в един следващ момент може да се излъчи. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков в отговор на журналистически въпрос дали има консенсус между него и президента дали редовно или служебно правителство трябва да излъчи новия български еврокомисар.

На уточняващ въпрос в какъв следващ момент може да се излъчи еврокомисар, премиерът Герджиков отговори, че това зависи от обстоятелствата. „Към днешна дата няма да се излъчи, но в следващ момент може да се излъчи“, заяви министър-председателят.

Той коментира темата за следващия български еврокомисар преди участието си в тържественото събрание за 30-годишнината на европейската програма за образование „Еразъм“ в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Огняне, посерко такъв, кой ти дава право с мандат от 40-50 дни да излъчваш каквото и да е ,камо ли кандидат да еврокомисар?!Ти си муха еднодневка1 не осъзнаваш ли това?!

Отговорете