Герджиков: И ние подлежим на ревизия

Служебният премиер Огнян Герджиков увери, че няма да руши постигнатото от предишния кабинет, но явно е намерил основание за смяна на половината областни управители.

Премиерът Огнян Герджиков коментира в Карлово, че служeбният кабинет подлежи също на ревизия. В отговор на изказване на Бойко Борисов той каза, че това е била и причината преди няколко дни да се обърне към целия кабинет да спазват максимално законовите изисквания за всичките си действия.

Тоталната смяна на областните управители и неяснотата около машинното гласуване може да доведе дотам, че според Борисов веднага всеки да поиска касиране на изборите. „Ако не им е това целта, разбира се – да стои дълго време служебно правителство, без парламент. Защото сега ударно се пускат обществени поръчки и аз също мога да им обещая една сериозна ревизия след това“, каза Борисов в Стара Загора.

„Предупредих колегите най-вече да внимават с обществените поръчки, които те се оказват твърде проблемни за България, там най-често има злоупотреби. Така че те са наясно, целият кабинет е наясно и сме наясно, че накрая на кабинета ще има и парламентарен контрол, така че трябва много да внимаваме какво правим, за да може да са отчетем с гордо вдигната глава“, коментира по късно Огнян Герджиков в Карлово, където се включи в отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски.

„Като народ сме щастливи, че имаме историческо богатство като Васил Левски. Живял само 35 години, но превърнал се в икона на народа ни. Той отдавна е светец в народната памет и шифърът на тази святост е закодиран в неговото тефтерче“, подчерта в словото си на площада министър-председателят.

„И си мисля. Ние, дето все се кълнем според завещаното ни от Левски. Ние всинца, дето уж божем сме се захванали да теглим общите дела из Българско. Дали, не трябва и ние като него да вземем едно малко тефтерче и да го носим със себе си, със служебните си одежди, в служебните коли, в служебните кабинети. И там в него да отбелязваме простичко и да записваме като Дякона, кой, колко и какво е свършил на полза роду“, каза още Герджиков.

В края на церемонията бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Апостола. Прозвуча химнът на България, а небето над Карлово беше озарането от възпоменателни илюминации.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Герджиков,още малко ти трябва да клекнеш пред дюкяна на Б.Борисов! Толкова ли си слаб?!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.