Герджиков назначи четирима заместник-министри

Снимка: Пламен Стоименов

Със заповеди на служебния премиер Огнян Герджиков са назначени четирима заместник-министри – на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на културата и на младежта и спорта. Предложенията са на съответните министри, съобщиха от Министерски съвет.

Лазар Лазаров влиза в екипа на служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Към момента е директор на Фонд „Условия на труд“ в МТСП. В три правителства преди това е заемал длъжността заместник-министър на труда и социалната политика. Има богат опит в областта на заетостта и професионалното обучение. Магистър е по икономика от УНСС.

За заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначен Георги Тодоров, който в периодите август-ноември 2014 г. и юли 2013 – август 2014 г., е заемал същия пост. През годините е работил на различни позиции в транспортното министерство, а към момента е частния сектор. Магистър е по право от УНСС.

Мая Тодорова става заместник-министър на младежта и спорта – длъжност, заемана от нея в периода 2013-2014 г. Работила е като главен експерт в Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“. Магистър е по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.

Боряна Христова е назначена за заместник-министър на културата. Тя е професор в Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. В периода 1998-2016 г. е била директор на Националната библиотека. Завършила е българска филология и английска филология в Софийския университет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Разбира се всичките допълнителни паразити-политиханци ще работят безплатно за Родината си, както ние работехме едно време за Комсомола:) нали? А самото временно “правит“ще бъде на половин заплата. Те и без това правят нищо. С голямо нежелание изслушахме дрънкането на тоя на снимката – много слаб оратор, няма стил на израз и просто не може да говори. Освен това каза Нищо. Най-важните точки за развитието на България не бяха изобщо споменати. Пак говори за “траншейки“, без да споменава, че това са български пари дадени като “членски внос“на ес от България. Явно е поредното мекере и подложка на престъпната група на монополисти и декорациите им “политиханци“, блудстваща в България последните 26 г Не гласувайте и не давайте възможност алчната самозабравила се група да ви убива и прогонва от Родината ни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.