Герджиков раздува администрацията

Герджиков, МС

Служебният премиер Огнян Герджиков раздува щата на политическия си кабинет. В него ще работят 16 души, докато при Бойко Борисов бяха девет. На въпрос на “Труд” с какви ресори ще бъдат експертите на професора от пресслужбата на МС отговориха следното: “Когато бъдат назначени членовете на политическите кабинети на министър-председателя и на заместник министър-председателите, Правителствената информационна служба ще разпространи официална информация.”

На днешното си първо заседание служебният кабинет гласува и промени в устройствения правилник на МС. Постановлението за промените не бе качено на сайта на МС, не бе разпространена и стенограмата от заседанието. От правителствената пресслужба изпратиха информация, според която “съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиерите по социални политики и по вътрешен ред и сигурност, ще са по трима”, а двамата заместник министър-председатели, които не ръководят министерства - Деница Златева и Малина Крумова, ще разполагат с 10-членни кабинети. Томислав Дончев, който също бе вицепремиер без портфейл, имаше 9-членен кабинет.

Герджиков даде две седмици срок министрите си, за да му представят аналитични доклади за състоянието на всички министерства. Той поиска от тях да напишат и конкретни стъпки за решаване на проблемите.

Герджиков издаде и заповеди за назначаването на трима зам.-министри - Бойко Мирчев на външните работи и ген. Стефан Петров и Михаил Михайлов в МО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика