Грипна епидемия и в Благоевград

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Проф. Пимпирев: Резките промени на времето влияят на климата на Антарктида, тази година почти няма сняг

Премиерът на Косово: Само ние имаме юрисдикцията да разследваме убийството на Оливер Иванович

Близо 7500 участници ще събере 27-мото издание на фестивала „Сурва“

Движението при км 262 на АМ „Тракия“ при с. Кермен в посока Бургас се извършва в изпреварващата лента заради ремонт

Григор Димитров пречупи Рубльов в четири сета

Полицията издирва мъж във връзка с тежко криминално престъпление

Митничари се правят на купувачи на ракия Съставиха 1000 лв. акт на шуменец

Продължава акцията по събиране на стри гуми в София

Остава в сила бедственото положение в Смолян

Герджиков: Голямата ми амбиция е провеждането на добре организирани, честни, демократични избори

Снимка: Пламен Стоименов

Голямата ми амбиция е провеждането на добре организирани, честни, демократични избори. Това каза служебният премиер проф. Огнян Герджиков по време на първото заседание на служебния кабинет.

„Следващата важна тема е за съдебната реформа. Очаквам от Министерство на правосъдието да излезе с предложение по препоръките на ЕК и то с отговорници и срокове какво може да се направи. Трябва да имаме предвид, че по време на мандата ни няма Народно събрание, не може да има законодателни инициативи и не може да се направи нещо революционно, но така или иначе да се правят стъпки в правилната посока“, поясни проф. Герджиков

Той уточни, че следващ приоритет е приемственост, стабилност и надграждане за успешно усвояване на еврофондовете. „Очаквам от Малина Крумова аналитичен доклад за изпълнението и състоянието на аналитичните програми“, каза той.
„Друг важен приоритет е диалогът с бизнеса и гражданското общество. Не може да има успешно ръководство без такава активна обратна връзка. Затова трябва да конструираме един Изборен борд, който да подпомага организацията на предстоящите избори. Трябва да работим и за нормализиране на диалога в НСТС. Затова Илко Семерджиев и Гълъб Донев да направят необходимото. Ние сме отворени за срещи с големите браншови организации. Няма успешно управление без такова взаимодействие“, обясни служебният премиер.

„Провеждането на добре организирани, честни, демократични избори е друг приоритет. Това ми е голяма амбиция да направим много решителни крачки срещу това много уродливо явление, на което сме свидетели през последните години-срамна търговия с гласове. Нямам илюзията, че ще се справим 100 %, но поне да се проличи много решителна крачка в тази насока, защото не сме европейска държава, ако продължаваме по този начин, вместо да провеждаме избори, да търгуваме с гласове“, добави той.
Проф. Герджиков добави, че министърът на финансите го е информирал, че има готовност за текущата сметка, която също да се включи в дневния ред.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.