На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Берен Саат и Къванч Татлъту отново заедно на екран

Герджиков: Голямата ми амбиция е провеждането на добре организирани, честни, демократични избори

Голямата ми амбиция е провеждането на добре организирани, честни, демократични избори. Това каза служебният премиер проф. Огнян Герджиков по време на първото заседание на служебния кабинет.

„Следващата важна тема е за съдебната реформа. Очаквам от Министерство на правосъдието да излезе с предложение по препоръките на ЕК и то с отговорници и срокове какво може да се направи. Трябва да имаме предвид, че по време на мандата ни няма Народно събрание, не може да има законодателни инициативи и не може да се направи нещо революционно, но така или иначе да се правят стъпки в правилната посока“, поясни проф. Герджиков

Той уточни, че следващ приоритет е приемственост, стабилност и надграждане за успешно усвояване на еврофондовете. „Очаквам от Малина Крумова аналитичен доклад за изпълнението и състоянието на аналитичните програми“, каза той.
„Друг важен приоритет е диалогът с бизнеса и гражданското общество. Не може да има успешно ръководство без такава активна обратна връзка. Затова трябва да конструираме един Изборен борд, който да подпомага организацията на предстоящите избори. Трябва да работим и за нормализиране на диалога в НСТС. Затова Илко Семерджиев и Гълъб Донев да направят необходимото. Ние сме отворени за срещи с големите браншови организации. Няма успешно управление без такова взаимодействие“, обясни служебният премиер.

„Провеждането на добре организирани, честни, демократични избори е друг приоритет. Това ми е голяма амбиция да направим много решителни крачки срещу това много уродливо явление, на което сме свидетели през последните години-срамна търговия с гласове. Нямам илюзията, че ще се справим 100 %, но поне да се проличи много решителна крачка в тази насока, защото не сме европейска държава, ако продължаваме по този начин, вместо да провеждаме избори, да търгуваме с гласове“, добави той.
Проф. Герджиков добави, че министърът на финансите го е информирал, че има готовност за текущата сметка, която също да се включи в дневния ред.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.