„Герена“ пак отесня за левскарите

 

Четири години, след като стадион „Георги Аспарухов“ за последно се пукаше по шевовете, трибуните на съоръжението отново се оказаха тесни за феновете на „Левски“. Последният път, когато това се случи, бе в злополучния мач със „Славия“ (1:1) на 25 май 2013-а, когато „сините“ сдадоха титлата на „Лудогорец“ в последния ден от сезона.

В сряда вечер съперник на 26-кратните шампиони бе именно 6-кратният шампион на България. Над 16 000 души изгледаха нулевото равенство с „орлите“ в отложения мач от I кръг на Първа професионална лига. В часовете преди голямото дерби билети нямаше. Бяха останали единични бройки за секторите „А“ и „В“. На трибуните хора имаше дори по стълбите между отделните блокове.

levski

ВИП ложата на стадиона също не бе лишена от блясък като освен собственикът Спас Русев, в близост до него бяха още легендите Наско Сираков, Кирил Ивков, Гошо Гинчев, Георги Цветков, министърът на спорта Красен Кралев, бившият вицепремиер на страната Евгени Бакърджиев...

Хиляди трибагреници съпътстваха срещата в чест на националния празник, а всичко започна с „Шуми Марица“.

Но за разлика от рядко срещаната по родните стадиони атмосфера, на терена бе далеч по-нажежено. В главно действащо лице се превърна съдийската бригада начало с рефер №1 на страната за 2016-а Никола Попов. Те спестиха жълт картон на капитана на гостите Светослав Дяков още в началните 15 минути на срещата, когато халфът вече бе извършил 3 нарушения. Абел Ание пък игра с ръка в наказателното поле на домакините, но и това остане без официално предупреждение. Най-фрапиращ обаче бе случаят с бразилеца Натанел, ударил умишлено с ръка Антонио Вутов в лицето. За неспортсменското поведение играчът на „орлите“ бе декориран само с жълт картон, въпреки че по правилник нарушителят следва да бъде изгонен. За сметка на това преждевременно терена напусна стражът на „Левски“ Божидар Митрев, играл с ръка извън наказателното поле. В заключителната част на срещата и Сисньо от гостите бе изгонен.

levski-3

След двубоя Сираков изрази своето недоумение от реферските грешки.

„Най-страшното е, че забелязвам как в последните години това се превръща в тенденция на мачовете с „Лудогорец“ - призна легендата пред btv. - Всички отбори пропищяха от съдиите. Това не може да бъде случайно. Винаги, когато някой отбор по някакъв начин, в някаква ситуация, понадигне глава и е готов да съперничи, и да оспори това превъзходство в последните години на „Лудогорец“ - му биват подрязана крилата. Поне това е тенденцията, която аз забелязвам. Мога да извадя сто примера. „Левски“ започва да надига глава. Още не е в това състояние, в което трябва да бъде, но се забелязват изключително много положителни неща и не може отборът да се спира по този начин. А и това разочарование, което изпитаха тези 16, 17, 18-хиляди на стадиона".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ