Германия не иска предоговаряне на сделката за Брекзит

Снимка: Архив

Германския министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва нова сделка за Брекзит, пише Нова телевизия. Подалата оставка като премиер на Великобритания Тереза Мей договори споразумение за оттегляне на Великобритания от ЕС след месеци на трудни преговори, но депутатите от собствената й партия отказаха да я подкрепят няколко пъти.

"Не виждам никакви шансове за предоговаряне на пакета, споразумението за оттегляне е споразумение за оттегляне и аз не виждам никакво желание да започнат нови преговори в рамките на Европейския съюз," каза Рот преди редовната среща с колегите си от ЕС в Люксембург.

Миналата седмица той каза, че не вижда "никакво желание за подновяване на преговорите с Великобритания от самото начало” и призова кандидатите, които искат да заемат длъжността на Тереза Мей като премиер и лидер на Консерваторите, да имат предвид това по време на вътрешнопартийната си кампания.

След като не е успяла да постигне споразумение чрез парламента, Тереза Мей се оказа под нарастващ натиск от страна на собствената си партия и подаде оставка като лидер на Консервативната партия и премиер на 7 юни. Очаква се торите да назначат нов лидер, който ще замени Мей и като министър-председател до края на юли.

Коментари

Задължително поле