Германия обърна „лъвовете“ в Лигата на нациите

Мъжкият национален отбор по волейбол загуби с 2:3 (21, -22, 23, -23, -13) от Германия в първия мач от последния турнир от Лигата на нациите в Техеран (Иран). Момчетата на Пламен Константинов на два пъти повеждаха в резултата, но не успяха да затворят мача в четвъртия гейм и допуснаха да се стигна до тайбрек, в който Бундестимът поведе рано и удържа аванса до края.

Селекционерът хвърли на терена всичко най-добро от оределия си състав, от който липсват няколко ключови фигури заради травми. Валентин Братоев бе най-резултатният ни играч с 15 точки, а Боян Йорданов добави 14 т., като дори в тази си формация „лъвовете“ показа обичайната си класа в близост до мрежата. Именно непреодолимият блок донесе първият гейм за България, но германците взеха втория, а смените в тима ни не успяха да обърнат развоя му.

Последва драматичен успех с 2 точки в третата част и идентична развръзка в полза на Бундестима в четвъртата, когато германците показаха невероятна стабилност в атака.

Това им помогна да влязат с по-голямо самочувствие в тайбрека, а грешките на българите им подариха аванс от 12:8. С две поредни отигравания на Светослав Гоцев „лъвовете“ намалиха на 12:13, но тимът на Андреа Джани не изпусна аванса и измъкна победата.

Така България остава на 11-ото място в Лигата с 15 точки от 5 победи и 8 загуби преди мача с домакините от Иран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт