Германия призна за „Нощта на срама“

Нощта на срама!

Така германските медии нарекоха гостуването на „Кьолн“ срещу „Арсенал“, загубено с 1:3. Резултатът е най-малкото нещо на започналия с час закъснение мач.

20 000 фенове на „Кьолн“ атакуваха „на абордаж“ стадион „Емирейтс“. Само 2900 имаха билети. А това беше първият мач на „козлите“ от четвърт век насам в Европа... Хулиганите на „Кьолн“ направиха шествие, биха се с полицаи, палиха бомби и факли, атакуваха сектори с фенове на „Арсенал“. Наложи се полицаи с кучета да влизат на арената – нещо крайно нетипично за английските стадиони.

УЕФА започна разследване, което ще завърши със сурови наказания. Дисциплинарната комисия ще „реже главата“ и на „Арсенал“, и на „Кьолн“ на 21 септември. Имало е голяма възможност мачът въобще са не започне, призна вицепрезидентът на „Кьолн“ - легендарният вратар Тони Шумахер.

Рожбата на „козлите“ и бивш играч на „Арсенал“ Лукас Подолски защити феновете и критикува медиите за вдигнатия шум. „50 хулигани и 20 000 фенове – изригна Принц Полди. - На всеки Октоберфест или друго голямо мероприятие има боеве, но никой не посочва всички накуп с пръст. Боли ме, че заради една шепа хора, „Кьолн“ ще стане изкупителна жертва.“

Пер Мертезакер, световен шампион с Германия и настоящ играч на „Арсенал“, призна, че се е стархувал за живота на семейството си по време на двубоя. „Трудно беше да седим един час в съблекалнята и да чакаме новини“, рече бранителят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят