Германия: Ще помагаме на футбола ви

Германия обеща пълна подкрепа за родния футбол. На конгреса на немската федерация присъства по традиция вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, който бе редом в ложата за ВИП гости до канцлера Ангела Меркел и шефа на ФИФА Джани Инфантино.

"Всичко беше изключително стилно, а контактите ни с Германия стават все по-силни - разказа Касабов от конгреса в Ерфурт. - Преизбраният президент Райнхард Гриндел изпрати специални поздрави на Борислав Михайлов. Обеща, че германският футбол ще помага с всичко нужно на нашия. И това не са само индикации, а реални обещания, че взаимоотношенията ни ще се задълбочат и развиват. През последните години германската федерация е един от най-добрите приятели на България."

Гриндел бе единственият кандидат за президент. И логично бе избран от всичките 258 кандидати. Темата с бившия шеф Волфганг Нирсбах и Франц Бекенбауер, които са обвинени заради домакинството на Германия на Мондиал 2006, бе тактично подмината. Двамата не са изключени от футболното движение, а оставени в ръцете на комисията по етика. Този факт предизвика и политически скандал. "Над 40-минутна реч и нито дума за Нирсбах и Бекенбауер!", изригна Йозкан Мутлу, депутат от партията на Зелените и член на спортната комисия към Бундестага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ