Германската полиция щурмува бежанския център, където бил настанен атентаторът от Берлин

Специални части на германската полиция щурмуваха бежанския център, където бил настанен шофьорът на камиона, който вчера се вряза в коледен базар в Берлин и отне живота на 12 души.

Щурмът на лагера, който се намира близо до летището „Темпелхоф”, бил направен около 4 ч. тази сутрин.

Установено е, че шофьорът на автобуса е настанен в лагера, след като пристигнал като бежанец от Пакистан в Берлин в началото на февруари тази година. Той е минал през т. нар. "Балкански път" на имигрантите, който започва от Турция, преминава през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия и стига до Германия.

Самият шофьор е заловен вчера около час след инцидента. Това се случи благодарение на бдителни граждани, които са го проследили и са насочили полицията за посоката, в която отива. Арестът станал на около 2 км от мястото на инцидента.

Днес се очаква пресконференция на полицията в Берлин, на която да стане ясно какво точно се е случило и да се потвърди идентичността на шофьора. Засега се знае, че вторият човек в кабината е бил поляк, а самият камион е бил с полска регистрация и е откраднат от място, на което е трябвало да разтовари строителни материали.

Все още няма информация какво се е случило с истинския шофьор на камиона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа