Германската полиция щурмува бежанския център, където бил настанен атентаторът от Берлин

Факсимиле от Билд

Специални части на германската полиция щурмуваха бежанския център, където бил настанен шофьорът на камиона, който вчера се вряза в коледен базар в Берлин и отне живота на 12 души.

Щурмът на лагера, който се намира близо до летището „Темпелхоф”, бил направен около 4 ч. тази сутрин.

Установено е, че шофьорът на автобуса е настанен в лагера, след като пристигнал като бежанец от Пакистан в Берлин в началото на февруари тази година. Той е минал през т. нар. “Балкански път” на имигрантите, който започва от Турция, преминава през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия и стига до Германия.

Самият шофьор е заловен вчера около час след инцидента. Това се случи благодарение на бдителни граждани, които са го проследили и са насочили полицията за посоката, в която отива. Арестът станал на около 2 км от мястото на инцидента.

Днес се очаква пресконференция на полицията в Берлин, на която да стане ясно какво точно се е случило и да се потвърди идентичността на шофьора. Засега се знае, че вторият човек в кабината е бил поляк, а самият камион е бил с полска регистрация и е откраднат от място, на което е трябвало да разтовари строителни материали.

Все още няма информация какво се е случило с истинския шофьор на камиона.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Дано изловят всички изроди,дори,ако за това са необходими не-чак толкова хуманни средства!

  2. Дали въобще ще остане някой да гласува за Меркел, след като немците така системно са убивани, изнасилвани, и прочие.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.