Германският външен министър: Малко вероятно е Великобритания да се откаже от Брекзит

Германският външен министър Хайко Маас заяви в неделя, че идеята за отказ на Великобритания от Брекзит е малко вероятна, пише Deutsche Welle.

Брюксел и Лондон се озоваха в задънена улица по отношение на окончателното споразумение за излизането на Великобритания от ЕС, след като то бе отхвърлено в британския парламент, въпреки, че датата на напускане, 29 март, наближава.

Несигурността доведе до призиви към Лондон да упражни правото си да отмени обявеното от преди две години съобщение за оттегляне и да остане пълноправен член на блока. Маас се отнася скептично към шансовете за това.

„Точно това бих искал най-много“, каза той - "Но ние не трябва да имаме илюзии за това. Вероятността за излизане от Брекзит е изключително малка".

Германският външен министър потвърди отхвърлянето от страна на ЕС на евентуално предоговаряне на споразумението за оттегляне, добавяйки, че единствената възможност на Обединеното кралство да избегне "твърдия Брекзит" е просто да приеме споразумението, което е договорено.

Маас отхвърли и британските опити да получат допълнителни отстъпки, които да задоволят хардлайнерите и критиците на споразумението в Лондон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа