Най-страхотните двойки от медицинските драми

Дейзи Ланг – нежната лейди на бокса Трикратната световна шампионка днес е звезда в Холивуд и вдъхновява хората

Подписваме споразумение за сътрудничество с Индонезия

Националният съвет на БСП утвърди 120 кандидатури за кметове

Домусчиев отваря нов завод в Пещера Инвестицията е за 300 млн. лв., осигурява 200 работни места

Рибарите: Страшен сулган, 20 дни не можем да влезем в морето Чака се във вторник вълните да утихнат и да дойде "часът на истината" за паламуда

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева за катастрофата с Караянчева: Експертизите ще изяснят механизма на произшествието

Жилищата за 1 евро в Италия – (не)изгодна оферта

Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

Пожар край столичния квартал „Горубляне“ Запалили са се сухи треви и храсти

Над 160 огнеборци гасят пожар край Атина

Димитър Илиев: Целта ни е всеки мач да пълним „Лаута“

За какво мисли отсечената глава

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

НСО: Разследване ще установи причината за пътния инцидент с Караянчева

Германски музеи напират за изложби у нас

За нас ще е чест, заяви проф. Михаел Ейсенхауер

Германия е готова да реализира с България големи общи проекти в културата. Това предложение получи министър Вежди Рашидов по време на срещата си в Берлин с проф. Михаел Ейсенхауер, генерален директор на германските държавни музеи.

Проф. Ейсенхауер поздрави Рашидов за изключителния успех на представянето на страната ни в Лувъра и за подписването на второ 5-годишно споразумение на страната ни със световния музей.

“За Германия ще бъде чест да има с България подобен голям съвместен проект, тъй като вашето културно наследство е уникално”, заяви проф. Ейсенхауер. Той обясни, че германските музеи могат да покажат у нас особено ценни колекции, както и да участват в културни прояви от програмата на българското председателство на ЕС. Водещи експерти от Германия ще пристигнат скоро у нас за преговори за реализиране на общ проект за съвместни изложби между двете страни, стана ясно по време на срещата.

Германия категорично подкрепя предложението на Вежди Рашидов, направено по-рано на заседание на Съвета на министрите в Брюксел за обща изложба на държавите членки на ЕС по време на българското председателство през 2018 г. Такова уверение получи българският министър при разговора си с ръководството на германските музеи, както и по време на срещата с Гернот Ерлер, председател на парламентарна група в Бундестага и ръководител на Германско-българския форум.

Ерлер поздрави Рашидов за постиженията на българската култура и усилията на екипа му за опазване на културното наследство и за борбата с нелегалния трафик на културни ценности.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.