На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Германците харчат като луди

Потреблението печели от доброто състояние на трудовия пазар

Германците са в отлично настроение – въпреки терористичните атентати и сътресения те хвърлят много пари за покупки. Икономиката процъфтява, трудовият пазар се развива добре. А тези фактори насърчават потреблението.

Добрата конюнктура повиши настроението на германските потребители до най-високото ниво от 16 години насам. Институтът за проучване на пазара (GfK) публикува данни за потреблението. Резултатите показват, че германските потребители гледат с доверие на конюнктурата и собствените си финанси. „Германските потребители са в отлично настроение и са един от стълбовете на конюнктурата в Германия“, казва експертът Ролф Бюркл. Германците не се впечатляват от несигурността около по-нататъшното икономическо развитие в САЩ, нито от предстоящите преговори за Брекзит. Оттук се увеличават и очакванията за по-високи доходи, които по данни на Института за проучване на пазара, са на най-високото си ниво от юни 2016 г. насам. Експертите твърдят, че причината за това развитие се корени в „доброто състояние на трудовия пазар“.

Икономистката Улрике Кастенс споделя това становище. „В Германия всичко върви добре. Потреблението печели от доброто състояние на трудовия пазар и от ниските лихви. Това ще бъде една добра година за германското потребление“, заявява тя за агенция Ройтерс.

Колежката є Кристиане фон Берг от регионалната баварска банка споделя оптимизма и изтъква на преден план значението на вътрешното потребление. „Потреблението е един от основните стълбове на германската икономика. Изгледите за второто тримесечие са много добри“, казва тя. Готовността на германците да харчат пари за по-големи покупки обаче намалява. Съответният индикатор за това се е понижил с 4,5 процентни пункта и в момента е 55,7 процентни пункта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ся и нашата статистика да публикува нашите данни.

  2. Вижте картата на държавите които купуват от четвъртия райх и ще му видите и границите в цялост.

  3. „Потреблението е един от основните стълбове на германската икономика.“ Изобщо на икономиката. Но нашите управници не го разбират,а гледат самo собствения си джоби и пискат все едно и също:“-Няма парииии!“. За другите има пари,за българите няма.

  4. Pitam: nad 1 000 000 preselnitci sa v Germania ot 1 – 2 godini, ot kakvo zhiveiat. Ot shtedri pomoshti , dori pomoshti da poseshtavat prostitutki – fakt. Kak togaz nema da se uvelichi potreblenieto. Grcite duhat supata, s namalenie na dohodite, da ne govorim za BG.Govorete mi za evropeisko semeistvo!? Litcenerie I naglost.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.