Ново огнище на големия пожар край Реброво

В света има 70 милиона бежанци, рекорден брой след Втората световна война

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е „стратегически интересна“

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража за Мартин Трифонов

На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Германци борят софийските наводнения

23 хидрометрични станции са монтирани на преминаващите през столицaта четири реки, за да отчитат в реално време информация за нивата им и да я предават на екипите, които реагират при наводнение, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Нивата на водата в коритата на реките Перловска, Владайска, Драгалевска и Суходолска ще се следят чрез иновативна информационна система за ранно предупреждение и прогнозиране при наводнения, проектът за която се финансира от германското министерство на образованието, обясни столичния кмет.

Общинските служители ще получават по телефоните си от системата данни за актуалното и прогнози за бъдещото състояние на речните корита. Със системата се следят и 8 критични точки, на които вече е имало сериозни покачвания на нивата на реките.

Проектът струва 738 хил. евро и е финансиран от германското министерство с 517 хил. евро, от фирмите партньори с 221 хил. евро и от Столичната община с 200 хил. лв. Обсъжда се и възможност СО да въведе и система, с която да следи замърсяването на въздуха.

През 2017 г. в София ще се почистват 100 км от речните корита, 75 км от които ще се обработят с 1,7 млн. лв. от общината. Останалите 1,2 млн. лв. се очакват от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. През 2016 г. с 1,3 млн. лв. СО е почистила 66 км речни корита.

Изследват дупките по „Цариградско шосе“ 

 След седмица ще стане ясно защо се нацепи асфалтът по ремонтиран преди 3 години участък на столичния бул. „Цариградско шосе“. Мобилната лаборатория от АПИ ще изследва причините за пукнатините, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че първоначално е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва участъкът да бъде изцяло ремонтиран и това ще стане за сметка на фирмата, полагала настилката в проблемната отсечка. “По договор гаранцията на този участък е 10 г., така че за целия срок на гаранция фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти“, увери кметът.

Павета никнат сред асфалта в столицата

 Дупки в асфалтовата настилка на улиците в София, възникнали след ремонти на ВиК мрежата, временно ще бъдат запълвани с павета, информират от „Софийска вода“. След 7като направят аварийни ремонти на тръбите за вода, екипи на дружеството ще възстановяват настилките с паваж, който ще бъде заменен с асфалт чак когато времето се затопли. С временната мярка се цели безопасността на шофьорите. В кварталните улици, където трафикът не е толкова интензивен, ще се полага рециклиран асфалт. С паваж ще се покриват дупките на участъците с интензивен трафик, където не е възможно ограничаване на движението за няколко часа или няма възможност за физическо позициониране на машините, произвеждащи настилка от фрезован асфалт, обясняват от „Софийска вода“. При затопляне на времето павираните участъци ще бъдат асфалтирани, а при необходимост това ще се случи и с тези, на които е положен фрезован асфалт.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да повикат американци да контролират германските мошеници.

  2. „Проектът струва 738 хил. евро и е финансиран от германското министерство с 517 хил. евро, от фирмите партньори с 221 хил. евро и от Столичната община с 200 хил. лв. “
    Тази сметка нещо не излиза: Проектът струва 517+221+200=938, а не 738 хил. евро както пише, т.е. платените от Столичната община 200 хил. лв. не влизат в цената на проекта. Защо?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.