Героят на Албания иска да е българин

Героят на Албания от Евро 2016 иска да стане българин. Изненадващата новина съобщи щвейцарският вестник „Блик“.

Армандо Садику, вкарал победно за Албания срещу Румъния 1:0 на европейското, е прекарал няколко дни в София през януари. 25-годишният футболист на швейцарския „Лугано“ твърди, че баба му и дядо му били българи. В родината си Армандо е със статут на национален герой за фамозния дебют на „орлите“ на еврофинали.

„Не съм се променил, аз съм си все Армандо – твърди Садику. – Моите прародители са с български паспорти, затова и аз кандидатствах.“

Всъщност албанецът не е почувствал изведнъж силна привързаност към България. Целта му е да получи паспорт от страна членка на Европейския съюз. И така може по-лесно да си намери отбор, без да се води чужденец. Из първенствата на ЕС се допускат най-много по трима легионери от други държави.

„Най-много ми се играе в Англия или Италия – твърди кандидат-българинът Садику пред „Блик“. – Ако получа паспорт, няма да играя с половин сърце за Албания. Най-горд съм, когато нося екипа на националния отбор. Винаги давам повече от 100 процента.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.