Герт Вилдерс нарече мароканците „измет“

Холандският краен националист Герт Вилдерс обяви старт на предизборната си кампания в град в Ротердам и направи поредното си расистко изказване, наричайки мароканците „измет“.

„Не всички са измет, но все пак има много мароканска измет в Холандия. Те правят улиците опасни. Повечето са млади хора и никой не приема проблема насериозно“, заяви Вилдерс, който е създател и лидер на холандската Партия за свободата.

Според проучване от 2011 г. мароканците са третата по големина група в Холандия сред пришълците от държави извън ЕС. В това число не влизат мигрантите второ и трето поколение, които са родени в страната, след идването на родителите им.

Парламентарните избори в Холандия ще се проведат на 15 март и Вилдерс води в социологическите сондажи, които обаче не му дават шансове да спечели мнозинство в парламента. Националистът обещава да забрани влизането на мюсюлмани в страната и да затвори всички джамии.

„Вярвам, че случващото се в Холандия и онова, което ще се случи във Франция, Австрия, Германия и всички останали страни, в които ще има избори, е много важно, защото хората не приемат настоящите елити да продължават да ги правят на глупаци“, заяви в речта си Герт Вилдерс.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Трудоваци, кое му е расисткото в изказването? Блъсков, прати редакторчето да мие гарата!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.