Костадинов подписа със „Стабек“

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

Гешев: Проверката на приватизацията не е пиар акция, ясно е, че тя беше бандитска и криминална

Снимка: Архив

„Всеки може да ме обвинява, моята работа е да работя, не е пиар акция проверката на приватизацията. Но нека се упражняват върху прокуратурата, но с всяка наша стъпка ще докажем, че някои си правят вятър на устата, хибридни атаки и защитават лични интереси. Ние си вършим работата. Това каза главният прокурор Иван Гешев в Благоевград.

Той обясни процедурно, че ще бъдат проверени всички сделки. „Ще вървим на етапи, по десет ,двайсет фирми , ще се обобщава данните и отделно прокуратурата ще прави анализ дали има данни за престпъление. Всичко ще бъде оповестявано и ще направим сметка на целия приватизационен процес, колко активи са продадени и какви пари са влезли. С това ще почнем, а после сделка по сделка ще се нищи. Разбирам,че това предизвиква напрежение у някои хора, знам че са нервни, но това не ме интересува, коментира още Гешев.

„Ние сме длъжни да затворим тази страница и сме длъжни на българския народ, мисля че на всички е ясно,че това беше бандитска приватизация, тя беше криминална и се трансформира държавната собственост по несправедлив начин в частна. Това го знае всеки български гражданин. Знам,че сега ще кажат, че това са политически речи, но това са думите на българските граждани.,това е което говорят хората и с тях контактувам постоянно.

И ние сме длъжни да направим всичко възможно да има справедливост,заяви Гешев.

Според него ,за да има и наказателна отговорност за хора, които са извършили престъпление, и политиците трябва да си свършат своята работа, а не само да ръкопляскат.

А да извършат и съответните промени в конституцията ако е необходимо, ето сега почваме проверките с най-големите приватизирани активи, не като стойност на сделката , а като активи.

По казуса Божков

Документа за криминилна регистрация, който бе намерен в касата на Васил Божков, е ориинален, бланка . Това показва,че лицето е размследвано и съдено, а след това си го е оставил като трофей, като артефакт, защото се е почуствал в един момент по-силен от държавата, каза Гешев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.