Гешев: С 60% са намалели телефонните измами за последните 9 месеца

Наблюдаваме 60% намаление на телефоните измами само за 9 месеца. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред журналисти пред ВСС, по повод спецакцията в Разград .

„Обещах на българските граждани, на българските пенсионери да направим всичко възможно да решим проблема с телефонните измами. Казах и го повтарям, че ако една държава не може да реши проблема с телефонните измами, която се извършва от социално слаби и необразовани хора, означава, че нищо не може да свърши за гражданите си. Аз изпълнявам обещанията си“, добави Гешев.

„В края на миналата година намалението на телефонните измами е почти 60%, от октомври до края на годината има само една телефонна измама. Миналата година по това време имаше между 10-15 на ден. Това, което правим е, че прокуратурата и аз изпълняваме обещанията си. Към българските граждани и най-вече към възрастните български граждани, пенсионерите, които са основно над 80% пострадали от този тип престъпление и се справяме засега доста успешно“, уточни главният прокурор.

Иван Гешев отбеляза, че не е запознат с подробности около разследването, защото не е наблюдаващ прокурор и не може да следи делата в реално време.

Коментари

Задължително поле