Гигантски богомолки ще налазят Бургас в неделя

Оказа се, че фестивалът „Включи града 6“ ще продължи и този уикенд, съобщават от общината в Бургас.
Миналата неделя времето бе лошо и една от главните атракции – /на/шествието на гигантските богомолки – се отложи за тази неделя.

Проблем бе не толкова евентуалният дъжд, а вятърът, който бе опасен за артистите, покачени на кокили, респективно и за публиката.

unnamed-2

Досега най- голяма атракция на фестивала бе една нестандартна машина, която премина от Морското казино до пл. „Атанас Сиреков“ и накара бургазлии и гостите на града да се пренесат в друго измерение.
Чудатото превозно средство, което премина по ул. „Богориди“, е наречено от своите създатели охлюмотив. Дали авторите на идеята за създаване на машината са се опитали да направят първо охлюв или локомотив, е трудно да се каже. Но в крайна сметка се е получило нещо средно между двете.

Разходката на охлюмотива по бургаските улици сътвориха актьорите от Театъра на огъня и сенките. Шествието завърши с пищно огнено шоу на пл. „Атанас Сиреков“, което остави без дъх зрителите на фестивала „Включи града“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.