Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Гигантски макет на земното кълбо става класна стая

Огромен глобус с диаметър 6,5 метра ще се превърне в класна стая за малките посетители в eдин от големите търговско-развлекателни центрове във Варна, съобщиха от пресцентъра. Необичайното училище – модел на земното кълбо, създаден с помощта на сателитни снимки, ще отвори врати в централното фоайе на 20 април и ще посреща ученици до Деня на Земята, 22 април.

Интерактивните игри и занимания ще се провеждат в отделни серии с продължителност от 40-50 минути около и в самия глобус, където едновременно ще могат да влязат до 25 деца с преподавател или възрастен придружител. Те ще стигат до „земното ядро“ през таен вход в Тихия океан.

Под формата на образователни игри малките изследователи на възраст от 7 до 14 години ще научат нови факти за устройството и географията на Земята, естествените науки, екологията. Интерактивната класна стая ще приема посетители от 15 до 19 часа на 20 април (петък) и от 10 до 14 часа през уикенда. Желаещите да се включат в игрите и да влязат в глобуса следва да се запишат предварително на бюро „Информация“ до 10 минути преди началото на всеки от „учебните часове“.
Другата инициатива за Деня на земята е конкурсът за рисунка на тема “Моята планета”за деца между 6 и 15 години. Експертно жури ще оценява творбите, а победителите на първите три места във всяка от възрастовите категории ще получат гифт карти за пазаруване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.