Гимназист намушка с нож свой връстник в Сливен

Снимка: Архив

Острието е пронизало лявата гръдна половина на момчето

Гимназист от Сливен бе приет в хирургията на областната болница, след като бе нападнат с нож от свой връстник. За щастие, острието го е ранило в лявата гръдна половина на тялото, но не е проникнало в белия му дроб. "Направени са всички необходими изследвания. Състоянието на пациента е добро. Оставен е за наблюдение”, съобщи д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

Информация за причините, предизвикали агресивното нападение, засега няма. По неофициални данни обаче, то е заради спор, свързан с компютърна игра.

От полицията съобщиха, че сигнал за инцидента е подаден около 8 часа на 27 ноември, преди началото на първия учебен час. Събитията са се разиграли недалеч от Професионалната гимназия по електротехника и електроника, където учи пострадалият, единадесетокласник на 17 години. Той слязъл с други съученици от автобуса на спирката до учебното заведение. На завоя към пресечката за входа го причаквали две момчета. Едното извадило нож и го нападнало с него. Сборичкали се. Сцената се разиграла пред очите на ученици и на група работещи в съседен обект. Един от тях се втурнал и разтървал момчетата. После била извикана линейка. Първоначално в полицията били отведени и двамата младежи, които причаквали жертвата. По-късно е установен нападателят. Случаят е предаден на разследащ полицай, разговорите с извършителя се водят в присъствието на неговата майка. Той също е непълнолетен, на 17 години, ученик от Професионалната гимназия по механотехника.

Директорът на Професионалната гимназия по електротехника Добри Маргенов съобщи, че е в контакт с ранения ученик. „Той се държи и уверява, че е добре”, заяви Маргенов. Раненото момче се притеснявало, че вероятно по-голям стрес и ужас са изживели съучениците му, които са станали неволни свидетели на нападението. Пострадалият бил в добра паралелка, за компютърна техника и технологии. Идвал редовно в клас, успехът му е много добър. Живеел в Център за временно настаняване. Изгубил майка си преди години. До завършването на основното училище за него се грижела баба му.

Гимназията има система за видеонаблюдение, като всички училища в Сливен. Нападението е станало извън територията на учебното заведение. Директорът подчерта, че досега не е имало случай на внасяне на хладно оръжие в училището. По последна информация, пострадалото момче е било надраскано от нападателя си, а раната от ножа е повърхностна. Въпрос на предположение е дали дебелата връхна зимна дреха на жертвата го е спасила от по-тежки последици. Случаят предизвика много коментари и въпроси сред ученици и учители. Регионалното управление на образованието също извършва проверка.

Коментари

Задължително поле