Гимназията по транспорт със супермодерни лаборатории и работилници

Модернизирането на лабораториите и учебните зали ще привлече много млади хора в гимназията

Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с още 24 училища от страната, която е в списъка с одобрени проекти за финансиране от Министерството на образованието и науката по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Модернизиране на системата на професионалното образование".

Проектът на гимназията- "Иновативно професионално образование чрез партньорство с бизнеса, включва модернизиране на материално-техническата база в работилниците по учебна практика чрез закупуване на най-съвременно оборудване. Ще бъдат обзаведени лаборатория за електрически и хибридни автомобили, а и работилница за диагностициране и ремонт на отделни елементи от електроинсталацията на автомобила.

Лабораториите ще бъдат модернизирани с ново поколение симулатор за леки електрически превозни средства - електрически велосипед /E-bike/, скутер и електромобил, симулатори на хибридна и електрическа системи, хибриден двигател TOYOTA с хибриден силов агрегат, преносим компютър, работна маса и специална количка с всички възможни инструменти. Общата стойност на проекта е 80 000 лв., а основна партнираща организация е "Бургасбус" ЕООД. Реализацията му ще обхване 191 ученици от специалностите "Автотранспортна техника", "Автомобилна мехатроника" и "Спедиция, транспортна и складова логистика".Компаниите от автомобилната индустрия в Бургас, които влязоха в настоятелството на ПГ по транспорт също ще допринесат за модернизиране на кабинетите с техническо оборудване като дизелов и бензинов двигател, горивни уредби, автоматични и ръчни скоростни кутии.

Коментари

Задължително поле