Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 23 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Гимназията по туризъм се включи в Европейските дни на наследството Възпитаниците провеждат пешеходни турове „Възраждане“ и „140 години Търновска конституция“

Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ се включи в „Европейските дни на наследството“, които са до края на месец септември. Възпитаниците на училището провеждат пешеходни турове на тема „Възраждане“ и „140 години Търновска конституция“. Екскурзоводи са учениците от XI „в” клас, специалност „Туристическа анимация“. В два дни Кристиян Сергев, Диамира Кирилова, Радослав Кирилов, Наталия Янкова, Гергана Терзиева, Деян Иванов и Александър Георгиев ще представят културно-историческото наследство на Старопрестолен Търнов пред своите съученици от осмите класове.

Бъдещите професионалисти в туризма провеждат „Европейските дни на наследството“ съвместно с Европейския информационния център Европа директно – Велико Търново.

Движението „Европейски дни на наследството“ се заражда във Франция през 80-те години на ХХ век чрез инициативата “Дни на отворените врати”.

От 1991г. „Европейските дни на наследството“ се превръщат в съвместна дейност на Съвета на Европа и Европейския съюз и се провеждат в почти всички европейски страни под мотото “Европа, общо наследство”.

България се включва в инициативата през 1999 година, като за всяка година националната тема е различна. Общоевропейските чествания през 2019г. са обединени в темата „Изкуства и развлечение“.

Дните се организират под егидата на Министерството на културата. Негови партньори са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Националният институт за паметниците на културата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.