Гимнастичките искат медал в отборното

Защита на бронзовия медал в отборното състезание от предишното европейско първенство е целта пред националния отбор по художествена гимнастика на континенталния шампионат в Баку (Азербайджан). Класирането се определя от резултатите на индивидуалистките и ансамбъла за девойки. Катрин Тасева ще играе на топка, лента и бухалки, Боряна Калейн на обръч, топка и лента, а Невяна Владинова на обръч и бухалки. Ансамбълът пък е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова.

„В Будапеща преди две години бяхме с другите девойки и станахме трети отборно, но очаквам сега състезанието да е много по-силно – заяви Тасева. - Аз имам да защитавам още един медал – сребърен с лента, който е малко по-важен. Моята цел е да се боря за финали на трите удара, а ако всичко е наред, можем да преследваме и медал в отборното.“

Българките направиха изключително силна подиум тренировка, а най-голяма трудност беше не работата с уредите, а... местният език, на който трябваше да запишат рекламни клипове. Вчера пък започнаха състезанията със съчетанията на пет обръча при ансамблите.

Коментари

Задължително поле