Гимнастичките на парти с тенисистите

Кралев поздрави организаторите

Златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика украсиха с присъствието си традиционното парти на участниците в софийския тенис турнир от сериите АТП 250, сред които бяха Жил Мюлер, Виктор Троицки и Филип Колшрайбер. Гимнастичките пристигнаха на тържеството заедно със своята наставничка и треньор №1 на България в анкетата на „Труд“ за 2017 г. в Весела Димитрова. С тях беше и шефката на федерацията Илиана Раева.

kralev_tennis_1

Спортният министър Красен Кралев поздрави тенисистите и организаторите, като изрази увереност, че турнирът ще се проведе в София и през следващите години. „Няма да крия, че всички съжаляваме за контузията на Григор Димитров, но това е част от големия спорт. С Кубрат Пулев също се случи в най-неподходящия момент“, каза министърът. Той похвали организацията и заяви, че от няколко месеца се водят преговорите със собствениците на турнира.

kralev_tennis_2

„Това е първото голямо събитие за Европейската столица на спорта София през тази година. Когато преди 3 години с моя приятел Стефан Цветков решихме да започнем преговори за провеждането на ATП турнири в България много хора бяха скептични, че няма да се справим и че не сме готови. Но за трети пореден път правим един изключително успешен турнир. А тази година състезанието е още по-силно“, добави Кралев.

kralev_tennis_6

Днес в София за участие в турнира пристига носителят на три титли от Големия шлем Станислас Вавринка. Швейцарецът ще се включи във втория кръг и ще стане най-титулуваният тенисист, играл някога в България.

„Един турнир не може да зависи от участието на един, двама или трима тенисисти. Такива турнири се правят на места, където има фенове и интерес към подобни събития. А България доказа, че има заинтересовани и разбиращи фенове на тениса. Собствениците на седмицата от Dubai Duty Free са доволни. С тях водим разговори от няколко месеца и планираме в края на март да проведем финални преговори за удължаване на договора”, каза министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт