Главен комисар Николов: Подобряването на условията на труд и подготовка на служителите ще има силно мотивиращ ефект върху тяхната работа

„Сътрудничеството между РДПБЗН - Ловеч и община Троян е пример за отлично взаимодействие между институциите и за постигане на видими резултати“, заяви директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, след като заедно с кмета на общината Донка Михайлова дадоха символичен старт на дейностите по подобряване на енергийната ефективност на пожарната служба в града, съобщават от вътрешното министерство.

Николай Николов в Троян

Главен комисар Николов изрази увереност, че подобряването на условията на труд и подготовка на служителите ще има силно мотивиращ ефект върху тяхната работа. Той използва възможността да благодари на всички 22-ма кметове на населени места в цялата страна, които в партньорство с ГДПБЗН реализират подобни проекти.

По думите на кмета на община Троян, сградата на местната пожарна е много важна за всички жители на общината: По този начин те засвидетелстват уважението си към хората, които всекидневно спасяват животи!

Началото на същинските дейности по проекта бе дадено в присъствието на областния управител на Ловеч Георги Терзийски, заместника му Бойко Пъдарски, директорана РДПБЗН – Ловеч комисар Владимир Кацарски и други гости.

Стойността на инвестицията е над 720 хил. лева.  През следващите няколко месеца се предвижда да бъдат изпълнени различни енергоспестяващи мерки – топлоизолация на външни стени и покрива, подмяна на дограма, обновяване на отопление, вентилация и осветление.  Проектът стартира на 1 ноември 2016 г. със сключването на договор за безвъзмездна финансова помощ между община Троян и Оперативна програма “Региони в растеж”, съфинансирана от ЕС, а крайният срок за приключване на всички планирани дейности е 1 май 2018 г.

РСПБЗН - Троян обслужва територия от 1100 кв.км с население около 36 000 жители, разпределени в две общини: община Троян - 770 кв.км, 21 населени места и 32 000 души население; община Априлци - 330 кв.км, три населени места и около 3700 жители.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България