10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

Накъде след тежките присъди в Сегед „Камионът на смъртта“ и злодейският план за етническо размиване на Европа

Главният архитект на Асеновград излезе в отпуск след пускането му от ареста

Снимка: Обищина Асеновград

Главният архитект на Община Асеновград Константин Атанасов ще бъде пуснат в отпуск с цел да не се въздейства на хода на досъдебното производство по повдигнатите му от Окръжна прокуратура-Пловдив обвинение. Това се казва в официална позиция на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов. Лично Константин Атанасов подал молба за отпуск, след като бе пуснат след 72-часово задържане от полицейския арест срещу парична гаранция от 5000 лева.

Главният архитект на Асеновград е обвиняем за това, че през ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице е поискал 8000 лв. от управител на местен клон на акционерно дружество. На 8 декември 2016 г. е получил въпросната сума от посредника Митко Захариев, за да извърши действие по служба – да съгласува идеен инвестиционен проект. Според държавното обвинение деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение чрез изнудване и посредством злоупотреба със служебно положение – престъпление по чл. 302 т. 1 и т.2 във връзка с чл.301, ал.1 от Наказателния кодекс. За престъплението, за което Константин Атанасов е привлечен като обвиняем, законът предвижда затвор от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лв. и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия и дейност.  Обвиняем по същото досъдебно производство е и посредникът Митко Захариев, който също е пуснат на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“.
Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов уточни, че по закон правомощията на главния архитект е невъзможно да се прехвърлят на други лица. „С цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, решението ми е главният архитект Атанасов да излезе в отпуск, като ще се съобразя изцяло с евентуални изисквания на прокуратурата. Това налага намиране на временен законосъобразен вариант за заемане на длъжността главен архитект от друго правоимащо лице, за да продължи административната работа в общината“, декларира градоначалникът д-р Караиванов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.