Главният архитект на София ще обсъжда с граждани бъдещето на центъра на града

Сред темите е конкурсът за обновяване на площад „Света Неделя“

Главният архитект на София Здравко Здравков ще обсъжда с граждани бъдещето на центъра на града. Темите на разговора ще са направеното и очакваното по проекта „София – град за хората“ , както и предстоящият архитектурен конкурс за преобразяване на площад „Света Неделя“. Срещата ще се проведе на 19 юли от 20.30 часа във FLUCA – Austrian Cultural Pavilion на площад „Света Неделя“.

“София – град за хората” е пилотен проект за изследване и анализ на публичните пространства в центъра на града по методологията на датския архитект и урбанист проф. Ян Геел“, съобщават за проекта от Направление"Архитектура и градоустройство“ на Столична община.

„Превръщането на София в по-добър град за хората е ангажимент, който Главният архитект на Столична община Здравко Здравков пое още с кандидатстването за поста си. Работата на екипа на проф. Геел в София е част от по-мащабната заявка на арх. Здравков за фокусиране на политиката на Столична община към развиването на публичните пространства за пешеходци и велосипедисти, за ограничаване на автомобилния трафик и превръщането на София в град с човешки мащаб“, съобщават от направлението.

Изготвен е доклад с анализ и препоръки за развитие на публичните пространства в централната градска част на София, сред които е и пл. „Света Неделя“. На събитието ще бъде представено изпълнението на стъпките от този доклад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България