Главният прокурор и министърът на културата: В съвместни инициативи може да превърнем Съдебната палата в малко по-оптимистично място

Това, което виждаме сега, показва, че в доста мрачното ни и еднообразно ежедневие има и много хубави моменти и цветни петна, каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на откриване на изложба с творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” във фоайето на Съдебната палата.

„Хората, които днес са в центъра на вниманието, не сме ние, а младите хора зад камерите. В едни съвместни инициативи може да превърнем Съдебната палата в малко по оптимистично място, отколкото е тя в момента”, посочи Цацаров.

Той поясни, че изложбата е втора поред и се очаква да постигне значителен успех. Тя се осъществява под егидата на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на културата Вежди Рашидов.

Всеки дом и всеки кът в държавата е място, където може и трябва да присъства творчеството. Няма как да изживеем живота си, ако в него не присъстват цвета, хармонията, звука и всичко онова, което осмисля живота, каза Рашидов.

„Това е една прекрасна сграда и аз винаги съм я харесвал. Това е една от най-хубавите архитектурни сгради на София. В нея се намира гръбнакът на обществото – съдебната система. Това е системата, в която хората много вярват и системата от която очакват животът им да стане по-светъл и по-добър” посочи министър Рашидов.

Той поясни, че също е възпитаник на училището за изящни изкуства „Илия Петров”. „Важното е, че сте намерили една прекрасна среда. Нека живота не бъде само мрачен, а хората минавайки покрай тези картини да изпитат естетическа наслада. Правете навсякъде изложби и творете” пожела министър Рашидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България