Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Румен Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

Откриха контрабанден тютюн и лекарства в български бус в Унгария

Екатерина Захариева: Трябва да признаем допуснатите грешки за Сирия и да започнем да правим компромиси

Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Главният прокурор и министърът на културата: В съвместни инициативи може да превърнем Съдебната палата в малко по-оптимистично място

Това, което виждаме сега, показва, че в доста мрачното ни и еднообразно ежедневие има и много хубави моменти и цветни петна, каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на откриване на изложба с творби на ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” във фоайето на Съдебната палата.

„Хората, които днес са в центъра на вниманието, не сме ние, а младите хора зад камерите. В едни съвместни инициативи може да превърнем Съдебната палата в малко по оптимистично място, отколкото е тя в момента”, посочи Цацаров.

Той поясни, че изложбата е втора поред и се очаква да постигне значителен успех. Тя се осъществява под егидата на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на културата Вежди Рашидов.

Всеки дом и всеки кът в държавата е място, където може и трябва да присъства творчеството. Няма как да изживеем живота си, ако в него не присъстват цвета, хармонията, звука и всичко онова, което осмисля живота, каза Рашидов.

„Това е една прекрасна сграда и аз винаги съм я харесвал. Това е една от най-хубавите архитектурни сгради на София. В нея се намира гръбнакът на обществото – съдебната система. Това е системата, в която хората много вярват и системата от която очакват животът им да стане по-светъл и по-добър” посочи министър Рашидов.

Той поясни, че също е възпитаник на училището за изящни изкуства „Илия Петров”. „Важното е, че сте намерили една прекрасна среда. Нека живота не бъде само мрачен, а хората минавайки покрай тези картини да изпитат естетическа наслада. Правете навсякъде изложби и творете” пожела министър Рашидов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.