Главният прокурор на Сърбия е на посещение у нас

Главният прокурор на Република Сърбия Загорка Доловац е на официално посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от прокуратурата.

Г-жа Доловац е придружавана от заместниците си - г-жа Гордана Яничиевич - ръководител на отдел „Международно сътрудничество“ и г-н Бранко Стаменкович–прокурор по киберпрестъпленията, както и от прокурора за борба с организираната престъпност г-н Младен Ненадич.

Сръбската делегация се срещна с представляващия ВСС г-н Боян Магдалинчев и с членове на прокурорската колегия.

Основни теми в разговорите са сътрудничество в областта на организираната престъпност, корупцията, тероризма и трафика на наркотици и други теми от взаимен интерес.

Това е втората среща между главните прокурори на Сърбия и България. По време на първата в Белград през декември 2017 г. бе подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури. Документът предвижда сътрудничество в областта на организираната престъпност, корупцията, тероризма, трафика на наркотици, оръжия и хора, незаконното превеждане на хора през граница, прането на пари, конфискацията на постъпления, придобити от престъпна дейност, киберпрестъпността и др., при спазване на всички процедури по поверителност, съгласно действащите законодателства на държавите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България