Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Отпадна идеята за двойно по-скъпа „Синя зона” в София при мръсен въздух Изцяло ще се забранява паркирането на някои места в столицата, обмислят от СОС

Борисов и Заев: Договорът за добросъседство гарантира приятелски отношения между България и Македония

Момченце обгоря при игра с огън

Чипровци търси дарители за музея на килимарството

Премиерът Борисов: Категорично осъждам убийството на Оливер Иванович

Прокуратурата атакува сделката за имота на бул. „България“, на който НИКМИ иска да строи небостъргач

Премиерът Бойко Борисов кацна в Страсбург (СНИМКИ)

43-годишен мъж загина в София след падане от 15-я етаж

Министърът на екологията оттегли своя заповед

Националният военен университет обновява базите си с 16 млн. лв. Това ще са първите мащабни ремонти от 10 години насам

Стивън Сегал с ново обвинение в сексуален тормоз по време на филмови репетиции

Главният прокурор Сотир Цацаров: Вземаме мерки да няма спорове за нарко или парко място

Проведохме заседание с основна цел анализ на криминогенната обстановка непосредствено преди началото на летния сезон. Идеята и намерението ни са да бъдат взети такива мерки, които в крайна сметка да доведат до недопускане на сцени от миналия летен сезон. Казано по друг начин: да няма спорове нито за наркомясто, нито за паркомясто.

Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров след среща с министъра на МВР Валентин Радев, министъра на туризма Николина Ангелкова и отговорните институции за организирането на летния туристически сезон.

За пръв път сядаме на една маса включително и с министъра на туризма. Основната ни задача е свързана с обезпечаване на охранителната част от сигурността на летния сезон, имам предвид необходимия брой полицаи, необходимите мерки за сигурност, обезпечаването на контролните прропусквателни пунктове към комплекса Слънчев бряг. Имам предвид не само със служители на комплекса но и с униформемени полицаи, и с всичко онова, което е свързано със сигурността, добави главният прокурор.

МВР министърът Валентин Радев обяви, че вече има карта, където са определени коефициенти на криминогенната обстановка. Най- високият коефициент за такава криминогенна обстановка за жалост е във вашия регион- Бургаска област- 17, 9. Това съвещание го правим и в тази връзка, уточни министърът.

Увеличаваме присъствието на полицаи. 976 полицаи ще бъдат командировани по морето това лято. Ще има командировани полицаи от Чехия, Румъния и Полша. Решени сме на всякакви мерки, но да не се допуска нищо срещу туристите- български и чуждестранни. В проверките ще се включат и НАП, каза още министър Радев.

Няма да има проблем с водните спасители и чистотата на Северния плаж, който все още е без наемател. Търгът ще се проведе в края на този месец, гарантира министър Ангелкова.

Главният прокурор също коментира новата карта на престъпността и каза, че прокуратурата също ще анализира регион по регион криминогенната обстановка: „Нашите анализи ще бъдат сравнени с въпросната карта на престъпността и съм сигурен, че в огромна степен те ще съвпаднат“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.