Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Главният прокурор Сотир Цацаров: Вземаме мерки да няма спорове за нарко или парко място

Проведохме заседание с основна цел анализ на криминогенната обстановка непосредствено преди началото на летния сезон. Идеята и намерението ни са да бъдат взети такива мерки, които в крайна сметка да доведат до недопускане на сцени от миналия летен сезон. Казано по друг начин: да няма спорове нито за наркомясто, нито за паркомясто.

Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров след среща с министъра на МВР Валентин Радев, министъра на туризма Николина Ангелкова и отговорните институции за организирането на летния туристически сезон.

За пръв път сядаме на една маса включително и с министъра на туризма. Основната ни задача е свързана с обезпечаване на охранителната част от сигурността на летния сезон, имам предвид необходимия брой полицаи, необходимите мерки за сигурност, обезпечаването на контролните прропусквателни пунктове към комплекса Слънчев бряг. Имам предвид не само със служители на комплекса но и с униформемени полицаи, и с всичко онова, което е свързано със сигурността, добави главният прокурор.

МВР министърът Валентин Радев обяви, че вече има карта, където са определени коефициенти на криминогенната обстановка. Най- високият коефициент за такава криминогенна обстановка за жалост е във вашия регион- Бургаска област- 17, 9. Това съвещание го правим и в тази връзка, уточни министърът.

Увеличаваме присъствието на полицаи. 976 полицаи ще бъдат командировани по морето това лято. Ще има командировани полицаи от Чехия, Румъния и Полша. Решени сме на всякакви мерки, но да не се допуска нищо срещу туристите- български и чуждестранни. В проверките ще се включат и НАП, каза още министър Радев.

Няма да има проблем с водните спасители и чистотата на Северния плаж, който все още е без наемател. Търгът ще се проведе в края на този месец, гарантира министър Ангелкова.

Главният прокурор също коментира новата карта на престъпността и каза, че прокуратурата също ще анализира регион по регион криминогенната обстановка: „Нашите анализи ще бъдат сравнени с въпросната карта на престъпността и съм сигурен, че в огромна степен те ще съвпаднат“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.