Главният секретар на МВР: Текат проверки във всички ВиК в страната

Снимка: Архив

Тъй като подаването на питейна вода е дейност от значение за националната сигурност, са разпоредени проверки на територията на всички ВиК в страната. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг във връзка разследването в Перник и Министерството на околната среда и водите заради водната криза.

„Това не са акции и нахлуване, а проверки“, уточни той.

„Нашата работа и проверки продължават не само в Перник. Ще направим всичко възможно, ако можем, да стигнем до всички виновни за тази криза. Ще направим всичко възможно да предотвратим такъв процес в други области на страната“, увери главният секретар на МВР.

По темата за боклуците има сформиран щаб, където ежедневно постъпва информация от цялата страна, каза Ивайло Иванов. Прави се пътна карта на боклуците в България.

„Главният прокурор е разпоредели проверка. Изготвили сме план и е възложена проверка на абсолютно всички площадки, които се използват за съхранение на боклук. Като бъдат събрани необходимите документи, ще бъде докладвано на съответната компетентна прокуратура“, допълни той.

Иванов подчерта, че проверките на ВиК дружествата в страната и тези за нерегламентираното изгаряне на отпадъци вървят паралелно, но нямат общо помежду си.

Коментари

Задължително поле