„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Главоломен скок на онкоболните в региона около Пловдив

Главоломно нараства броят на страдащите от злокачествени ракови заболявания в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, алармира началникът на Диагностично-консултативния блок към КОЦ (Комплексния онкологичен център) в града под тепетата д-р Веселина Йорданова.

Тя подкрепя това свое твърдение с числото на регистрираните през 2016 г. в КОЦ-Пловдив от трите области – 48 322 наблюдавани и лекувани пациенти. Освен тях помощ от специализираното лечебно заведение в Пловдив търсят доста хора от районите на Ямбол, Хасково, Чирпан, Кърджали и селища от Северна България.

“Големият проблем обаче е, че пациенти идват, когато са в по-напреднали стадии на болестта. Причините са комплексни, но “заслуга” за тази тревожна тенденция има и “здравната реформа”. Парадоксалното е, че уж се мъчим да работим все по-добре, а на практика пациентите са запуснати и пристигат в трети и четвърти стадий на болестта, когато лечението и ефектът от него са доста трудни”, твърди онкодерматологът д-р Йорданова.

Според нея е важно да се знае, че страдащият от рак се наблюдава до края на живота си, макар да се смята, че пациентът е излекуван след петата година. След това всеки болен подлежи веднъж годишно на диспансерни прегледи.

“При оплаквания пациентите могат да дойдат при нас без талон и ще получат безплатна помощ. Приемаме всякакви пациенти – дори такива, които само са прочели някъде за евентуални симптоми и са решили, че имат раково заболяване. За да се прецени дали човек страда или не, трябва да бъде прегледан”, категорична е д-р Веселина Йорданова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.