Главчев нареди проверка на системата за гласуване в Народното събрание

парламент, пленарна зала

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев писмено информира народния представител от ПГ на ПП Воля Андон Дончев, че системата за гласуване чрез биометрични данни на всеки един народен представител – пръстов идентификатор, не допуска гласуване с чужда карта.

Независимо от това, председателят на парламента е разпоредил да бъде извършена техническа проверка на устройствата за гласуване, информира БГНЕС.

По-рано днес депутатът от "Воля" Антон Дончев заяви, че е установен пробив в системата за електронно гласуване в парламента и по-специално в проверката на пръстовата идентификация.

„Установихме, че наистина системата за пръстови отпечатъци не работи и позволява гласуване с чужди карти. Виждали сме много пъти, че това е практикувано в миналото. Мислихме, че този проблем е решен, но установихме, че се допуска и сме разтревожени от този факт. Бихме искали този технически проблем да бъде отстранен в най-бързи срокове“, заяви Андон Дончев. Той е подал сигнал до председателя на парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България