Глад за елтехници в Девня, бизнесът готов да финансира нова паралелка

Индустриалните заводи в Девня изпитват глад за електротехници и специалисти по автоматизация на производството. Затова са готови да финансират създаването на професионална паралелка към местното СУ "Васил Левски", като осигурят материални стимули на учениците и учителите и гаранции, че дипломираните веднага ще започнат работа по специалността.

Това стана ясно след среща между кмета на града Свилен Шитов, представители на бизнеса и на Регионалното управление на образованието /РУО/. До края на ноември ръководството на СУ "Васил Левски" трябва да представи списък с необходимото оборудване и варианти за осигуряване на преподаватели по специалните дисциплини, за да може РУО да включи бъдещата паралелка в план-приема за идната учебна година.

"Този проект е много важен за нас, защото искаме да задържим младежите в града, а бюджетът ни от държавно делегирани дейности да не бъде редуциран по линия на образованието", заяви Свилен Шитов. Той пое ангажимент общината да се включи в обзавеждането на специализираните кабинети, като за целта ще се търси проектно финансиране по оперативните програми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони